Kraj ljeta neće biti dosadan...

Sezona Djevica započinje najgorim retrogradnim Merkurom – evo što to znači za svaki znak

Merkur će u Djevici retrogradno djelovati od 23. kolovoza pa do 15. rujna, a u tom će trotjednom periodu u fokusu biti detalji, informacije i komunikacija

pexels-anastasiya-lobanovskaya-789296.jpg
Foto: Pexels

Zvijezde su se pobrinule da nam ovog ljeta ne bude dosadno. Retrogradno djelovanje Venere u Lavu donijelo je čitav niz izvanrednih trenutaka, a sada započinje sezona Djevice, i to s retrogradnim Merkurom. Takvo djelovanje natjerat će nas da promijenimo svoje prioritete. Učinkovita komunikacija i poduzimanje praktičnih koraka za poboljšanje života bit će jedina stvar na dnevnom redu, a to znači da će retrogradni Merkur krajem ovog ljeta svakom znaku donijeti motivaciju da se fokusira na dovođenje svojih obaveza i poslova u red.

Image
Vladavina Djevica

Djevica - godišnji horoskop: Čekaju te problemi u ljubavi, ali zato će na poslu cvjetati ruže

Merkur će u Djevici retrogradno djelovati od 23. kolovoza do 15. rujna, a u tom će trotjednom periodu u fokusu biti detalji, informacije i komunikacija. Budući da je Merkur u znaku kojim vlada, situacija neće biti baš toliko komplicirana kao što bi bila da retrogradno djeluje kroz neki drugi znak, ali još uvijek bi ovakvo djelovanje moglo izazvati određene nesporazume i nezgode.

shimmer fallback

Kraj ljeta, prema svemu sudeći, neće biti nimalo dosadan, a što retrogradni Merkur donosi svakom horoskopskom znaku doznaj u nastavku.

Ovan

Retrogradni Merkur mogao bi te prisiliti da revidiraš svoje trenutne navike, rutine i rituale kako bi bili u skladu s tvojom željom da budeš produktivnija. Sada je pravo vrijeme da obratiš pozornost na to kako iskorištavaš svoje vrijeme, no nemoj biti previše stroga prema sebi. Uz samo malo truda i organizacije, moći ćeš jednostavnije upravljati svojim vremenom.

shimmer fallback

Bik

23. kolovoza Merkur započinje retrogradno kretanje u tvojoj petoj kući strasti i hobija potičući te preispitaš svoje hedonističke sklonosti. Kao znak kojim upravlja Venera, vrlo si oprezna kad su u pitanju stvari u koje se upuštaš, a ovo retrogradno razdoblje potaknut će te da razmisliš o tome jesi li zadovoljna svojim trenutnim aktivnostima ili ne. Možda ćeš poželjeti isprobati neki novi hobi ili zanat, no važno je da ne razmišljaš previše. Takvi hobiji trebali bi ti donijeti radost, a ne stres.

shimmer fallback

Blizanci

Tvoj vladar Merkur 23. kolovoza počinje djelovati retrogradno što znači da ćeš morati preispitati načine kako komuniciraš i obrađuješ svoje misli, posebice kada je riječ o domu i obiteljskim stvarima. Možda ćeš morati napraviti određene prilagodbe i poboljšati neke rutine u svojoj okolini. Moglo bi biti i važnih razgovora s članom obitelji ili cimerom, samo pripazi da ne budeš shvaćena pogrešno. Vjerojatno će proći nekoliko tjedana prije nego stvari na ovom polju ne počnu teći glatko.

shimmer fallback

Rak

Ovog mjeseca, dok Merkur djeluje retrogradno, revidirat ćeš svoje trenutne misli, ideje i perspektive. Možda ćeš se morati prisjetiti nekih važnih lekcija, a period će također biti povoljan za povratak vještinama ili studijama koje ti možda nisu dovoljno jasne. Ili, možda ćeš se educirati o nečem sasvim novom. U svakom slučaju, tvoj će um tijekom ove retrogradnosti biti prilično zauzet.

shimmer fallback

Lav

Merkur će djelovati retrogradno u tvojoj drugoj kući novca i resursa što će te potaknuti da malo detaljnije pregledaš svoje financije. Ako si planirala restrukturirati svoj budžet, sada je za to idealna prilika. Nemoj se zamarati savršenstvom, već umjesto toga probaj što pametnije i kvalitetnije iskoristiti vrijeme, novac i energiju koji su ti na raspolaganju.

shimmer fallback

Djevica

Kraj ljeta za tebe bi mogao biti vrlo naporan. Ne samo da počinje tvoja sezona, već će i tvoj vladar Merkur u tvom znaku djelovati retrogradno. Sasvim je normalno da ćeš biti malo pod stresom, ali ako itko zna dobro raditi pod pritiskom, onda si to ti. Ova retrogradnost sigurno će biti vrijeme u kojem ćeš imati pune ruke posla s različitim odgovornostima i obavezama, pa si nemoj uzimati prevelike zalogaje. Pohvalno je što želiš služiti drugima, no ovo je i tvoje vrijeme pa nemoj zanemariti sebe.

shimmer fallback

Vaga

Retrogradni Merkur donosi ti razdoblje važne samorefleksije. Tijekom ovog perioda trebala bi se fokusirati na svoje unutarnje stanje kako bi spremno dočekala svoju sezonu. Samoanaliza je ključna, no nemoj se zamarati vlastitim manama i nedostacima. Dobra je prilika da iz svoje rutine izbaciš sve one navike koje ti otežavaju svakodnevicu i čine te manje produktivnom.

shimmer fallback

Škorpion

Dok se Merkur kreće retrogradno, tvoja će prijateljstva i odnosi biti pod revizijom. Tijekom ovog razdoblja možda ćeš zatražiti savjet ili pak davati savjete drugima više nego inače ili pak ćeš u potpunosti preispitati neke svoje veze. Zbog prirode ove retrogradnosti, komunikacija bi mogla biti malo izazovnija nego inače pa budi oprezna kad su u pitanju informacije koje dijeliš s drugima. Sada je više nego ikad važno provjeriti činjenice.

shimmer fallback

Strijelac

Retrogradni Merkur djeluje u tvojoj desetoj kući karijere što će te natjerati da se malo više pozabaviš svojim profesionalnim životom. Na poslu bi moglo biti malo intenzivnije nego inače, a možda ćeš i preispitivati svoje profesionalne ciljeve. Trudit ćeš se pronaći i poboljšati sve one aspekte u kojima stvari ne idu glatko, no nemoj se opterećivati time da sve bude savršeno. Napredak će možda biti spor pa nemoj biti tako stroga prema sebi.

shimmer fallback

Jarac

Merkur se kreće retrogradno u tvojoj devetoj kući mudrosti, putovanja i duhovnih uvjerenja pozivajući da razmotriš svoje stavove i perspektive prema kojima živiš. Ovo bi moglo biti vrijeme da u svoj život uvedeš neka nova gledišta ili da kreneš na putovanje koje će ti omogućiti da proširiš svoje horizonte. Život izvan uobičajene rutine mogao bi te puno toga naučiti, no trebaš biti spremna zakoračiti u nepoznato.

shimmer fallback

Vodenjak

Retrogradni Merkur mogao bi te natjerati da preispitaš svoje granice kad su u pitanju odnosi. Možda ćeš savjetovati ili pružati podršku dragim ljudima ili čak i financijski pomoći nekome u nevolji. Voliš brinuti o drugima, no jako je važno pritom ne zanemarivati sebe. Nemoj dopustiti da ti tuđi tereti negativno utječu na život. Povuci granicu gdje je potrebno.

shimmer fallback

Ribe

Krajem kolovoza u fokus dolaze romantični odnosi, budući da Merkur djeluje retrogradno u tvojoj sedmoj kući. Možda ćeš pomagati ili pružati podršku partneru, no nemoj se previše zamarati tuđim problemima jer bi se njihov stres vrlo lako mogao prenijeti i na tebe. Pripazi na nesporazume u komunikaciji.

shimmer fallback
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.