Seksualno samopouzdanje

Svaki horoskopski znak ima neku nesigurnost u krevetu, evo koja je tvoja

Što više ulazimo sami sebi u glavu, to više nesigurnosti možemo stvoriti. Dakle, svi imaju svoje seksualne nesigurnosti, borbe i navike. A evo što horoskopski znakovi imaju za reći o tvojima

mathilde-langevin-5WA2v95NAjw-unsplash.jpg

Seksualne nesigurnosti - svi ih imamo. Bez obzira koliko ugodan i zdrav seks bio, još uvijek postoje stvari zbog kojih se ponekad osjećamo nelagodno.

Jako puno ljudi misli da su fantastični u seksu, ali biti istinski seksualna osoba koja uživa u davanju i primanju ne znači da ne postoje neke stvari koje radije ne bi radila ili koje ne radiš dobro. Postoje stvari u kojima se ne osjećaš dobro, čak i ako netko misli da si majstorica u tome.

Image
Brojni čimbenici

Ženski libido: Kako se želja za seksom mijenja u 20-ima, 30-ima i 40-ima

Imamo problema, stvari na kojima moramo poraditi, stvari koje moramo pogledati izbliza i ispitati zašto izazivaju osjećaj bijesa, povrijeđenosti i/ili neuspjeha. Ako imamo nešto duboko zakopano sa čime ne želimo imati posla, intimnost seksa može to dovesti do izražaja, čak i ako osoba s kojom imamo spolni odnos nije netko s kime bismo obično nešto dijelili.

Fizičko tijelo toliko je isprepleteno s emocionalnim tijelom da utječu jedno na drugo čak i kad toga nismo svjesni. Zbog toga dobar seks još uvijek može dovesti do suza ili smijeha.

Seks može biti oslobađanje i može nas natjerati da budemo iskreni prema sebi. Naši mišići imaju uspomene; drže se stvari čak i kad ih želimo zaboraviti i kad se mišić na određeni način istegne, tada se memorija oslobađa.

Ponekad se zatvorimo u isprobavanju novih stvari jer se potajno bojimo kakva bi mogla biti naša reakcija ili da bismo mogli biti užasni u tome. Ako eksperimentiramo, pitamo se, možda nećemo moći uživati u osnovnim elementima seksa? Ili, ako koristimo vibrator, nikada nećemo postići orgazam samo rukama?

Što više ulazimo sami sebi u glavu, to više nesigurnosti možemo stvoriti. Dakle, svi imaju svoje seksualne nesigurnosti, borbe i navike. A evo što horoskopski znakovi imaju za reći o tvojima.

Ovan

Brineš da će ti, ako uvijek ne mijenjaš i ne eksperimentiraš, seks dosaditi. Seks ne mora uvijek biti spektakl; ponekad je u redu malo spustiti frenetičnu energiju. Također, u redu je ponekad odvojiti vrijeme za seks i usredotočiti se na predigru, maženje ili ono što osjećaš svakim dodirom…ne mora uvijek biti divlji seks na brzaka.

Bik

Sklona si zadržavanju onoga što znaš jer se brineš da ako tvoj partner pokuša novu poziciju ili upotrijebi seks igračku koja ti nije poznata, nećeš znati što učiniti - ili još gore, da ćeš to učiniti krivo. Ne moraš seks uzimati tako ozbiljno; to nije olimpijski sport. Ako zabrljaš, samo se nasmij. Ponekad pogreške mogu dovesti do nekih kreativnih ideja. Možda nisi koristila seks igračku na način na koji je ona zamišljena, ali svejedno si smislila zabavan način na koji ćeš je uvesti u svoju seksualnu igru.

Blizanci

Možeš prljavo razgovarati kao nitko drugi, i nema bolje majstorice od tebe kad je u pitanju telefonski seks ili sexting, ali ponekad ti se to toliko uvuče u glavu da se brineš da nisi nimalo dobra kad je u pitanju seks u stvarnom životu. Prestani se brinuti! Da nemaš požude i mašte za razgovor o seksu, ne bi mogla razgovarati o tome. Trebaš vjerovati u svoje sposobnosti i jednostavno pustiti da te ponesu.

Rak

Budući da su tvoji bivši ljubavnici još uvijek dio tvoje svijesti, postaješ nesigurna kad pomisliš da te trenutni partner uspoređuje sa svojim prošlim ljubavnicama i da se ne možeš mjeriti s njima. To nije seksualno natjecanje. Tvoj je partner s tobom, jer si ti osoba s kojom želi biti i vjerojatno je puno više usredotočen na tvoje tijelo i dodire nego na uspoređivanje sa ženama s kojima je imao seks u prošlosti. Pusti sve bivše i usredotoči se samo na svog partnera i ono što vas dvoje radite jedno drugome.

Lav

Ako ti partner neprestano ne daje komplimente i ne hvali te na svakom koraku vašeg seksualnog susreta, postaješ nesigurna. Imaj na umu da, ako je potpuno usredotočen i pruža ti zadovoljstvo, možda mu nije na pameti da te treba uvjeravati u to koliko uživa. Iskoristi onu unutarnju snagu i samopouzdanje po kojima su Lavovi poznati i jednostavno vjeruj da uživa i da mu je jedino na pameti seks sa tobom.

Djevica

Osjećaj sramežljivosti zbog golotinje pred nekim jedna je od tvojih seksualnih nesigurnosti, zato pokušaj vidjeti kako si prekrasna njegovim očima. Sklona si perfekcionizmu što može dovesti do toga da budeš puno i previše samokritična. Spolni odnos s nekim i prepuštanje seksualnim užicima nije vrijeme da se usredotočiš na dijelove tijela za koje misliš da su nesavršeni. Također, budući da si sklona konstantnom istraživanju, ne pokušavaj oponašati poteze koje si vidjela na porniću, jednostavno radi ono što ti se sviđa.

Vaga

Postaješ nesigurna da ne radiš dovoljno za svog partnera, a zatim na kraju zaboraviš na vlastiti užitak. Seks nije samo davanje, nego i primanje. Moraš vjerovati da je ispunjavanje tvojih želja jednako važno kao i osiguravanje zadovoljstva partnera. Prestani se brinuti kako će izgledati ako uvijek tražiš ono što želiš. Neće se naljutiti ako mu kažeš da želiš da nešto radi više, a nešto manje. Velike su šanse da te partner jednako želi zadovoljiti, baš kao i ti njega. Komunikacija o željama i potrebama može samo pomoći vašem seksualnom životu, a ne odmoći.

Škorpion

Seksualno si vrlo sigurna, ali ponekad se brineš jesi li previše za svog partnera - preintenzivna, previše strastvena i povremeno pregruba. Kad slušaš ne samo ušima, već i tijelom, pokupit ćeš sve što tvoj partner govori svojim tijelom. Radi što želiš, ali uzmi u obzir i partnera. Možete procijeniti kada trebaš malo povući intenzitet i kada trebaš pojačati glasnoću. Znaš zašto te smatraju najesksualnijim znakom horoskopa? Upravo zbog tvog seksualnog intenziteta.

Strijelac

Ponekad se zabrineš da si toliko dobra da tvoji partneri neće biti zadovoljni čisto seksualnom vezom. Ako si iskrena u vezi sa svojim namjerama, ne bi trebalo biti problema. Tvoj ego stvara dramu tamo gdje je vjerojatno nema. Ako si s odraslom osobom koja je pristala na tvoje uvjete i jasno si dala do znanja da te zanima samo seks, tada neće dobiti pogrešne ideje o predanosti. E sad, ako je druga strana također bila iskrena i rekla ti da želi nešto ozbiljnije, a ti si odlučila ne obraćati pažnju na to, to je isključivo tvoj problem.

Jarac

Iznenađujuće si divlja u krevetu, ali ne osjećaš se uvijek dovoljno ugodno da pustiš svoju otkačenu stranu, čak i kad si s dugogodišnjim partnerom. Sve dok nitko ne bude povrijeđen, u redu je istinski izraziti svoju seksualnu stranu. Ako se želiš igrati s ulogama, koristiti igračke ili bilo što drugo što tvoj seksualno eksperimentalni um smisli, onda to provedi u stvarnost. Ako se zabavljaš, i tvoj se partner vjerojatno zabavlja i ako nije tako slobodan kao ti, uvijek možete zajedno doći do kompromisa.

Vodenjak

Velike su šanse da se ponekad osjećaš prilično neiskusno što se tiče seksa. Vjerojatno nisi imala puno partnera i brineš se da nisi dovoljno pustolovna za svog partnera. Čini se da je ovo kontradiktorno tvom inovativnom i originalnom umu. Trebaš se opustiti i prestati kritizirati sebe. Imaš sve što ti treba da bi bila nevjerojatna u seksu, samo trebaš vjerovati u svoje sposobnosti i svoju urođenu seksualnu snagu. Ne moraš izmišljati toplu vodu, samo uživaj u iskorištavanju tijela i izgaranju seksualne energije.

Ribe

U životu ti je teško reći 'ne', što te često može dovesti u nezdrave situacije, posebno kad je seks u pitanju. Uvijek misliš da ljudima treba pružiti druge šanse, čak i partnerima s kojima seks nije bio tako sjajan. Možete biti puno pronicljivija. Seks ne bi smio biti dobročinstvo. Ako te netko ne privlači, nemoj s njim spavati. Možeš biti potpuno sebična kad je riječ o tome s kim želiš biti, a s kim ne. U redu je biti ne svoje uobičajeno nesebično ja; ponekad je zapravo osnažujuće jednostavno reći 'ne'.