Bolno smiješno

Majstori sarkazma: Horoskopski znakovi s pikantnim smislom za humor

Sarkazam je specifična vrsta humora kojoj se rijetki iskreno smiju, a još rjeđi su oni koji su majstori u istom. Ako je vjerovati zvijezdama u ovim horoskopskim znakovima se kriju majstori sarkazma

pexels-nataliya-vaitkevich-4909564.jpg
Foto: Pexels

Sarkazam sjajno funkcionira na pozornici i omiljen je alat komičara, no sarkastični prijatelji ili partneri mogu itekako frustrirati, osobito ako nisi raspoložena za njihov smisao za humor, a znamo svi da sarkazam nije lako probavljiv. Nerijetko ne znaš bi li se smijala ili plakala na njihove komentare.

Image
S njima nema zafrkancije

U ovim se horoskopskim znakovima kriju najstrože majke?

shimmer fallback

Ako ti ovo zvuči poznato, provjeri kojem znaku pripada majstor sarkazma iz tvog okruženja. Ili si možda ti ta pa često tvoje fore nailaze na nerazumijevanje ili se čak moraš i ispričavati uvrijeđenoj okolini. U nastavku ti otkrivamo najsarkastičnije znakove horoskopa. Krećemo od onih pomalo zajedljivih kako bi stigli do onih čije su sarkastične opaske ustvari genijalne.

Jarac

Astrologinja Charlotte Kirsten titulu najnepristojnijeg sarkastičnog znaka dala bi Jarcu. Ovaj je znak izrazito ambiciozan i orijenitran na karijeru te ga ni malo ne brine hoće li uvrijediti nekoga svojim opaskama kojima najčešće izražava nezadovoljstvo angažmanom kolega ili onih koji su mu podređeni. Jarac koristi sarkazam kako bi prigovarao i pritom je vrlo nepristojan s tek malo smisla za humor. "Pod vladavinom Saturna Jarac posebno koristi sarkazam kako bi pokazao svoju ljutnju i frustraciju kojima su izvor radna etika okoline", objašnjava Kirsten. Ne boje se reći što točno misli i bez oklijevanja ukazuje na tuđe pogreške. Svojih, smatra on, nema.

shimmer fallback

Vodenjak

Kada je riječ o Vodenjacima, njihov smisao za humor samo rijetki razumiju. To ne znači da nisu smiješni, već da su genijalni. "Nikad ne znaš šale li se ili su ozbiljni, no njihove sarkastične opaske uvijek su izrečene u pravom trenutku, savršenim tonom i nenadmašivim riječima", otkriva za portal Best Life astrologinja slavnih Inbaal Honigman. Neobični smisao za humor njihova je karakterna crta i njihova snaga, što se poklapa s time da su Vodenjaci najekscentrističniji horoskopski znak. Nije ih strah stati pred širi krug ljudiu i pričati viceve, isto kao što ih niej strah dijeliti s drugima svoje nekonvencionalne misli iideje. No i ćudljivi su, što je također odlika njihova karatera. U jednom trenutku zbijat će šale, a već u drugom pasti u melankolično raspoloženje. Također, ne boje se dijeliti sarkastične komentare kada ih nešto ili netko uznemiri i naživicra. Bit ćeš im na piku ako se okomiš na ono što im je važno.

shimmer fallback

Djevica

Djevice su perfekcionisti pa za sebe misle da su najpametniji znak horoskopa, odnosno da su oni ti koji sve znaju najbolje. Treba im priznati da su jako temeljiti i studiozni te će sve što ih se tiče ili se tiče njihova posla, pomno istražiti. "Njihovo znanje nadmašuje znanje njihovih kolega ili kolega s posla i uvijek će ukazivati na to. Njihova sarkastična strana dolazi do izražaja uglavnom na radnom mjestu kada žele druge poniziti zbog toga što nisu dovoljno kompetentni", objašnjava Kirsten. Kritična strana Djevice je rezultat toga što njome vlada 'noćna' strana Merkura. Ako uvrijediš Djevicu, ona će ti uzvratiti sarkazmom, ciljajući tvoje najslabije točke.

shimmer fallback

Strijelac

Strijelcima leži svaka vrsta humora, no isto tako poznati su po tome da im manjka takta pa će nerijetko uvrijediti onog s kime se šale. Njihv sarkazam sadrži bezobrazluk koji onda Strijelci nastoje "upakirati" u nevini humor pa će reći: "Samo sam se šalio/šalila", no onom na koga se šala odnosi neće biti ni malo smiješno.

Za razliku od Vodenjaka koji znaju imaju savršen tajming za šalu, Strijelci su od toga operirani, u čemu i leži najveći njihov najveći nedostatak kada je o humoru riječ. Njihovi komentari možda i jesu urnebesno smiješni, no sprovod nikako nije prilika u kojoj bi trebali biti izgovoreni.

shimmer fallback

Blizanci

Za razliku od Djevica, Blizancima upravlja dnevna strana Merkura, planeta zaduženog za komunikaciju. Zbog toga Blizanci imaju sposobnost rješavati probleme na izravan način, bez okolišanja, no isto tako zahvaljujući Merkuru, vrlo su brzopleti, što ih čini najsmotanijim, a time i jako smiješnim horoskopskim znakom. Vole zabavljati svoje prijatelje i obitelj urnebesnim pričama, a njihova dualnost omogućuje im da se uklope u bilo koje društvo. Njihov sarkazam nije toliko zao, već mu je namjera da te navedu da vidite obje strane stvari. Prolaziš li kroz teško razdoblje, njihovi bi pametni komentari mogli biti upravo ono što će ti pomoći da vidiš vedriju stranu.

shimmer fallback

Škorpion

Postoji samo jedan znak sa žalcem u repu, a to je . "Ovo je vodeni znak pa stoga primjećuje sitnice kojima se mogu rugati. Njima vlada Mars, planet rata, tako da im ne smeta da budu malo oštriji…. na koncu to je ipak samo šala", objašnava Honigman. Iako Škorpion nije poznat po tome da je sladak i karizmatičan, on ima autentičnu i samouvjerenu stranu koja intenzivno privlači ljude. "Mogu dobaciti uvredu i učiniti da to izgleda kao bezbrižna šala", dodaje Kirsten. Ona kaže da Škorpioni često koriste sarkazam kao način povezivanja s drugima. No, Škorpion ima i mračnu stranu pa ćeu nekim slučajevima ubosti točno tamo gdje boli. "Sve je dopušteno u ljubavi i ratu, zar ne?

shimmer fallback
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.