Sreća do krova

Posebna veza i ljubav: 4 najbolje kombinacije znakova za majke i kćeri

Nekim je znakovima u odnosu mama-kći predodređen put posut trnjem, a drugima onaj posut ružama. Evo koji parovi znakova garantiraju harmoniju i sklad ženskog dijela obitelji

profimedia-0094891972.jpg
Foto: profimedia.hr

Kako bismo saznali jesmo li kompatibilni s nekim u romantičnom smislu, često se okrećemo astrologiji. Koliko samo puta si s prijateljicom komentirala što je dečko koji joj se sviđa u horoskopu? No, zvijezde nam mogu okriti i s kojim se znakovima najbolje slažemo kad su u pitanju naši drugi odnosi – na primjer, onaj između majke i kćeri. Ako su u ovom odnosu nesuglasice i trzavice česta pojava – moguće je da problem zapravo leži u nekompatibilnosti.
Naime, svaki znak ima drugačiji stil roditeljstva pa su, recimo, žene ređene u nekom od vatrenih znakova strastvene su u svemu što rade, a tako i u majčinstvu:

Image
Nitko kao oni!

Heroji djetinjstva: Horoskopski znakovi u kojima su rođeni najbolji bake i djedovi

"One mogu biti glasne, energične i ljutite, ali također imaju sposobnost otpustiti stvari i opet biti zabavne mnogo brže od drugih znakova", tvrdi astrologinja Natha Campanella.

S druge strane, majke koje pripadaju zemljanim znakovima obično su mnogo više predvidive i bitna im je reputacija. Mame u znaku Jarca, Bika ili Djevice vole postaviti puno pravila, ali zato njihova obiteljska svakodnevica uglavnom teče vrlo glatko. Mame rođene u zračnim znakovima znaju previše razmišljati, dok su pripadnice vodenih znakova više emotivne.

Image
Foto: Pexels

Kad se ovo uzme u obzir, a uz to znamo i da karakter svakog djeteta također ovisi o datumu njegova rođenja, jasno je kako je nekim mama-kći parovima naprosto predodređen harmoničan odnos, dok će drugi imati teži međusobni suživot. Evo koja su top 4 para majka-kći – ako je vjerovati Zvijezdama:

POGLEDAJ VIDEO: Prijateljice su pokrenule zajednički biznis s darovima

Majka Jarac i kći Rak

Jarcu i Raku zajedničko je to da su za oba ova znaka obitelj i dom visoko na listi prioriteta. Žene rođene u znaku Jarca poznate su po tome da su izuzetno zaštitnički nastrojene spram svoje djece, a osobito kad su u pitanju djevojčice. Djeca rođena u znaku Raka prilično su znatiželjna, pa će mama Jarčica učinit će sve kako bi njene kćeri ostale sigurne, dok će im istovremeno pružiti priliku da ostvare svoje snove. S druge strane, senzibilne Račice pomoći će svojim ponekad rezerviranim majkama da osvijeste i lakše izraze vlastite osjećaje.

Image
Foto: Pexels

Majka Bik i kći Škorpion

Osobe rođene u zemljanom znaku Bika poznate su po tome što stoje s obje noge čvrsto na zemlji, ali su s druge strane vrlo senzibilne. Upravo ova osobina čini ih izvrsnim majkama vodenim znakovima kao što je Škorpion. Djevojčice Škorpionke iznimno su emotivne i impulzivne - često će djelovati intuitivno i sve proživljavaju vrlo duboko. Mame Bikovi imaju veliko srce i znaju kako svojim pomalo nestabilnim i osjetljivim kćerima pružiti sigurnost i stabilnost - bez da im podrežu krila.

Image
Foto: Pexels

Majka Vaga i kći Lav

Za ovu kombinaciju vrijedi ona uzrečica o suprotnostima koje se privlače. Naime, riječ je o znakovima koji su karakterno potpuno različiti, ali u odnosu majke i djeteta funkcioniraju upravo savršeno - nadopunjuju se kao dva djelića iste slagalice. Osobe rođene u vatrenom znaku Lava zahtjevne su, energične i uživaju biti u centru pažnje. Kao djeca su vrlo samopouzdana i beskrajno zabavna, iako nerijetko svojeglava i egocentrična.

Majke Vage su umjerene i uvijek u ravnoteži pa će svoju entuzijastičnu malu Lavicu naučiti kako biti opreznija, promišljenija te kako ne upadati u nevolje. S druge strane, kći Lav svojoj mami Vagi učinit će život veselijim, potaknut će ju na izlazak iz zone komfora i bit će joj podrška u situacijama u kojima treba 'pokazati zube'.

Image
Foto: Pexels

Majka Vodenjak i kći Blizanci

Ova kombinacija u odnosu majke i kćeri daje savršeno podudaranje na intelektualnoj razini. Osobe rođene u znaku Vodenjaka obožavaju umnu stimulaciju, znatiželjni su i analitični. Njihovo vlastito dijete, rođeno u znaku Bliznaca, postat će im savršen partner za duge filozofske rasprave. Oba ova znaka fasciniraju događanja u njihovoj okolini i uvijek su gladni novih znanja. Mnoge trenutke provodit će zajedno u tišini, dok će svaka biti zadubljena u svoju knjigu, a nakon toga međusobno će dijeliti što su naučile.

Image