Upečatljiva i unikatna Ombre summer story kolekcija dolazi s potpisom brenda unaesthetik

Ručno dekonstruirana pletiva prava su umjetnička djela slow fashion koncepta

Unaesthetik_01.JPG

Budući da zaljubljenice u modu na svakom koraku vole izgledati upečatljivo i uživati u kvaliteti unikatne odjeće, s posebnom pažnjom biraju garderobu za ljetnu sezonu. Sunce i visoke temperature podnošljiviji su uz lagane materijale uz koje koža neometano može disati. Upravo zato, najtopliji dani u godini stvoreni su za ogrtanje nježnim i mekim pamučnim komadima poput Budući da zaljubljenice u modu na svakom koraku vole izgledati upečatljivo i uživati u kvaliteti unikatne odjeće, s posebnom pažnjom biraju garderobu za ljetnu sezonu. Sunce i visoke temperature podnošljiviji su uz lagane materijale uz koje koža neometano može disati. Upravo zato, najtopliji dani u godini stvoreni su za ogrtanje nježnim i mekim pamučnim komadima poput Budući da zaljubljenice u modu na svakom koraku vole izgledati upečatljivo i uživati u kvaliteti unikatne odjeće, s posebnom pažnjom biraju garderobu za ljetnu sezonu. Sunce i visoke temperature podnošljiviji su uz lagane materijale uz koje koža neometano može disati. Upravo zato, najtopliji dani u godini stvoreni su za ogrtanje nježnim i mekim pamučnim komadima poput Budući da zaljubljenice u modu na svakom koraku vole izgledati upečatljivo i uživati u kvaliteti unikatne odjeće, s posebnom pažnjom biraju garderobu za ljetnu sezonu. Sunce i visoke temperature podnošljiviji su uz lagane materijale uz koje koža neometano može disati. Upravo zato, najtopliji dani u godini stvoreni su za ogrtanje nježnim i mekim pamučnim komadima poput ručno dekonstruiranog pletiva.

Domaći brend unaesthetik poznat je po izradi spomenutog materijala, a  modni dizajner Marko Plukavec vjeran mu je već nekoliko godina. Svake sezone stvara novu modnu priču sa željom da se što više odmakne od zamorne uniformiranosti i s ciljem da njegove kreacije pruže beskonačne mogućnosti stiliziranja.

Image

Nova Ombre summer story capsule kolekcija brenda unaesthetik naslanja se na dosadašnje ljetne best sellere koji su za ovu kolekciju reinterpretirani kroz ručno bojanje tkanina s popularnim ombre efektom. Komadi u bijeloj boji i klasičnom uzorku mornarskih pruga prvo su u nekoliko navrata potapani u crni čaj i kavu, sušeni na suncu, a  potom ručno dekonstruirani, što svakom komadu garantira unikatnost. Kako je u izradu pojedinih komada utrošeno i po nekoliko dana ručnog rada, unaesthetik ostaje dosljedan slow fashion konceptu stvarajući nosiva umjetnička djela.

Image

Spoj prirodnih materijala, umjetnosti i asimetrije satkani su u najpoželjnije ljetne modele koji ponovno prate estetiku stiluete. Paučinasta tekstura svakog novog  komada odjeće zbog procesa dekonstrukcije, koji nije u potpunosti moguće kontrolirati, izgleda unikatno i garantira da baš nitko nema isti takav odjevni predmet. Prozračni materijal pretvoren u zavodljive haljine i tunike idealan je za šetnje uz obalu, kao i za večernje ljetne modne kombinacije. Brend unaesthetik i ovoga je puta stvorio komade koji ne poznaju granice spola, trenda i sezone jer su nosivi u svim prilikama. Konzumenti žele apsolutnu slobodu kako bi uklopili željeni komad u svoj vlastiti stil, što ovaj domaći brend i omogućuje.

Image

Ombre summer story kolekcija osim u Zagrebu bit će dostupna sredinom kolovoza u sad već tradicionalnom pop-up shopu, koji treću godinu zaredom unaesthetik organizira s galerijom Arterija u središtu Splita. Ostale modele iz Ombre summer kolekcije pogledajte na Instagram profilu brenda i Facebook stranici.

Model: Anja Polić

Foto: unaesthetik