HUMANITARNI ČIN

Tekstilpromet velikodušnom donacijom udruzi Europa Donna započeo novu i uspješnu godinu

Posebnom akcijom za ružičastu vrpcu i borbu protiv raka dojke u prodaji su platnene torbe s potpisom dizajnera Ivana Friščića

BeFunky-collage (1).jpg
Foto: Lara Vojković

Još tijekom listopada, Tekstilpromet je u suradnji s Europa Donnom održao panel #breastfriend i tim događajem započeo cijelu priču o osvješćivanju važnih redovitih pregleda, prevencije i podrške osobama koje se suočavaju s rakom dojke. Solidarnost i nada su simboli koji se naglašavaju već niz godina na organiziranom Danu ružičaste vrpce. Tekstilpromet je ovoga puta akciju želio produžiti kako bi svjesnost o borbi protiv ove bolesti bila tijekom cijele godine, a ne samo u listopadu.

U srcu ove hvalevrijedne akcije stoji renomirani hrvatski dizajner Ivan Friščić koji je za ovu prigodu dizajnirao platnenu torbu koja je postala simbolom podrške oboljelima od raka dojke. S posebnim naglaskom na detalje, upravo ova torba odražava snagu, hrabrost i zajedništvo u borbi protiv raka dojke. Tekstilpromet je prigodno dizajnirane platnene torbe stavio u prodaju u svim svojim dućanima te putem web trgovine, a zaradu od prodaje istih donira udruzi Europa Donna kako bi se zajedničkim snagama nastavili dalje boriti i pružati podršku oboljelima i njihovim obiteljima.

Image
Foto: Lara Vojković

Tekstilpromet, svoju donaciju odlučio je napraviti upravo u veljači kako bi na humanitaran način započeli novu godinu. Svu zaradu od preko 1.000 prodanih torbi Tekstilpromet donirao je udruzi Europa Donna Hrvatska. Ček su u ime Tekstilprometa donirale Tamara Grgić Erdeljac i Matea Škaberna Opačić, a u ime Europa Donna udruge preuzele su ga dr. Vesna Ramljak i Đana Atanasovska. Akciju su odlučili nastaviti kako bi svi koji to žele mogli sudjelovati i nabaviti svoju posebno dizajniranu torbu s potpisom Ivana Friščića te na taj način iskazati solidarnost i podršku svima koji se bore protiv ove teške bolesti i svim njihovim obiteljima. Također svi dodatni prihodi od prodaje specijalno dizajniranih torbi biti će donirani udruzi Europa Donna Hrvatska.

Image
Foto: Lara Vojković