Promo
Promo

Svi putevi ovogodišnjeg Adventa vode u Good Kut

Svi putevi ovogodišnjeg Adventa vode u Good Kut
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Good Food i Kut ukrstili su svoje kuhače, a iz kreativne radionice šire se arome od koje rastu zazubice, kako ljubiteljima mesa, tako i vegetarijancima

It`s that time of the year. Svakog prosinca Zagreb se presvlači u božićno ruho, a osim veličanstvene dekoracije koja nas vodi kroz božićnu bajku, do nas dopiru i opojni mirisi bogate gastronomske ponude. Ljestvica je uvijek visoko podignuta, ali svake godine zagrebački advent iznenadi nečim inovativnim i kreativnim.

Svi putevi ovogodišnjeg Adventa vode u Good Kut

Tako su na ovogodišnjem adventu, na najpopularnijoj lokaciji – Fuliranje (kod hotela Esplanade), snage ujedinili dva Zagrepčanima dobro poznata odredišta: Good Food i Kut. U zajedničke pobjede, na radost mnogih,  krenuli su pod simboličnim nazivom Good Kut, a ovaj spoj čini se sasvim logičan jer se i Good Food i Kut baziraju na sličnim konceptima. Ivana Bekavac, vlasnica razigrane i jedinstvene zalogajnice Kut, chefica s diplomom Culinary Institute of America i dobitnica nagrade Andrej Barbieri za mladu kulinarsku nadu, svakog dana priprema nova jela, a namirnice pronalazi na Dolcu ili ih nabavlja od OPG-ova. Good Food, popularni zagrebački street food, vodi se sličnom filozofijom – svježina i kvaliteta namirnica okosnica su njihove kuhinje. Mlade, vesele i razigrane ekipe zaslužne su za specijalitete od kojih rastu zazubice, a spoj njihovih energija pretočio se u četiri jela koja možete probati na božićnom sajmu u metropoli.

Svi putevi ovogodišnjeg Adventa vode u Good Kut

A što se kuha u Good Kutu? Događa se splet različitih okusa koji na kraju čine skladnu cjelinu. Imajući u vidu kako je vegetarijanska ponuda često marginalizirana, ovaj kreativni tandem potrudio se da vegetarijanci ne budu zakinuti. Stoga je specijalno za njih, ali i za one koji bi malo odmorili od mesa, pripremljen Vege sendvič, s bukovačama i hummusom u glavnim ulogama. Naravno, hladni adventski dani ipak su nezamislivi bez malo masti, a mesoljupci dolaze na svoje. Špekštrudla naziv je štrudle koja ispod slojeva hrskavog tijesta skriva fenomenalnu kombinaciju sočnog špeka i dinstanog zelja. Advent ne može proći bez glavnog protagonista, njenog visočanstva Kobasice. U finom pecivu, društvo joj prave sir, senf i dinstano zelje. Još jedan adut Good Kuta naprosto se topi u ustima. Junetina sendvič bazira se na sporo kuhanoj junetini, a za dodatan touch zaslužan je umak od hrena i limete. Sačuvajte nešto mjesta i za desert – Germ fritule koje se kupaju u umaku od vanilije, džema i maka prava su poslastica za kraj.

Svi putevi ovogodišnjeg Adventa vode u Good Kut

Maštoviti i efektni, primamljivi pripravci ekipe Good Kut nesumnjivo će biti jedne od središnjih figura zagrebačkog adventa!

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx