Zvonimir Franić:

Svaka frizura s dodatkom ekstenzija izgleda bogatije, a i sam će styling dulje potrajati

Zvonimir Franić dobro je poznato ime na frizerskoj sceni u Hrvatskoj. Mnogi ga nazivaju predvodnikom frizerskih trendova u Hrvatskoj, a mi smo ga uhvatili u pauzi i postavili mu par blic pitanja

ZVONIMIR-4.jpg
Foto: Srećko Rundić

Zvonimir Franiće, predvodnik trendova kada je u pitanju kosa, svoju je ideju o vlastitim ekstenzijama, pretvorio u stvarnost. Riječ je o prvom domaćem brendu ekstenzija u Hrvatskoj.

Kako se osjećate sada kada je Vaš brend Hair by Franić i službeno ugledao svijetlo dana?  Koliko ste dugo radili na realizaciji istoga?

Više od godinu dana smo predano radili na projektu ekstenzija Hair by Franić i fenomenalan je osjećaj predstaviti proizvod tržištu, iako ovo je tek početak – čeka nas još puno posla.

Odakle ideja za ovaj projekt?

Vrlo često koristim ekstenzije za kosu u svakodnevnom radu u salonu te nikako nisam bio zadovoljan kvalitetom kose dostupne na našem tržištu – tako sam dobio ideju za vlastiti brand ekstenzija. Želio sam pronaći najbolju kosu i učiniti je dostupnom kako mojim klijenticama, tako i kolegama frizerima.

Nerijetko u Vaš salon dolaze i poznate Hrvatice i samim time, daju Vam svoje povjerenje. Vole li one ekstenzije?

Mogu potvrditi kako klijentice Salona Franić primarno žele volumen – bilo da se radi o ravnom ili valovitom stylingu, volumen je uvijek ultimativan zahtjev. Stoga je logično da dosta koristimo ekstenzije kojima lako i jednostavno svakoj frizuri možemo dodati volumen i malo produžiti prirodnu kosu. Svaka frizura s dodatkom ekstenzija izgleda bogatije, a i sam će styling dulje potrajati.

Image
Foto: Srećko Rundić

Po čemu se Vaše ekstenzije razlikuju od ostalih koje su dostupne u Hrvatskoj?

Radi se o ekstenzijama koje svaka osoba može sama postaviti i skinuti kada zaželi, jako su  jednostavne za rukovanje – češljićima koji su ustvari male kopče za kosu, a zašiveni su na spojeve ekstenzija, trake ekstenzija se zakopčaju na kosu. Uz minimalnu spretnost koju većina žena ima što se uređivanja kose tiče, moguće je promijeniti kompletan izgled frizure i to bez posjeta frizeru. Odlične su i jer nimalo ne oštećuju kosu osobe koja ih nosi, a ako u bilo kojem trenutku ne želite ekstenzije, jednostavno ćete ih pospremiti u torbicu. 

Kosa od koje se proizvode Hair by Franić ekstenzije je 100 % prirodna ljudska remy kosa. Izraz remy znači da je kutikula svake pojedine vlasi postavljena u istom smjeru što garantira da je kosa neoštećena, potpuno zdrava i prirodna, time je sjana i garantirano najkvalitetnija. Inovacija u našoj proizvodnji jest tehnologija spajanja kose u traku ekstenzije ljepljenjem u silikonski supertanki spoj. Takav princip spajanja ekstenzija, za razliku od šivanog spoja, omogućuje i osobama s izrazito tankom i delikatnom kosom nošenje ekstenzija, bez straha da će se to primjetiti. Ujedno silikonski spojene ekstenzije možete pri postavljanju približiti razdjeljku i biti i dalje sigurni da će izgledati prirodno i nezamjetno.