Provedite blagdane uz najbolje božićne emisije

Bliži se Božić, a s njime i pregršt prigodnih televizijskih emisija i filmova. Okupite najmilije i uživajte u božićnom duhu uz vaše male ekrane

bozicni_filmovi.jpg
Foto: Promo

U ovo doba godine s dolaskom blagdana sve je više izraženija naša potreba za opuštanjem pred TV-om uz vrhunske božićne epizode omiljenih serija ili filmova. Ova sezona donosi jedinstvenu priliku da potpuno uronimo u atmosferu blagdana putem televizora, u odličnom društvu naših najmilijih.

Vikendima se možete prepustiti klasičnim blagdanskim filmovima kako biste uhvatili onaj pravi duh Božića. No, tijekom radnog tjedna kada smo na relaciji kuća-posao, kratka epizoda vaše omiljene prigodne serije može vas „prebaciti” u blagdansko ozračje.

Brojne serije poput „U uredu”, „Moderna obitelj”, „30 Rock", „Seinfeld” i „Prijatelji” sigurno će vas nasmijati, a istovremeno podsjećaju na duh ovog razdoblja. Osim ovakvih postoje i ozbiljnije TV emisije koje nam mogu pomoći da se osjećamo manje usamljenima u trenucima nostalgije koje često donose blagdani.

No, s obzirom na veliki broj epizoda i specijala s božićnom i blagdanskom tematikom, odvojili smo vrijeme i pronašli one najbolje. Dakle, udobno se smjestite, pripremite šalicu toplog čaja i pripremite se za najveseliji TV maraton svih vremena.

Božićni specijali

Božićni specijali odnose se na raznolike emisije koje su „dar” gledateljima tijekom blagdanskog vremena. Ove posebne emisije uključuju glazbene koncerte prepune božićnih pjesama koje nas povezuju s blagdanskim duhom, zatim na komične predstave, ali i dramske emisije koje iz nas izvlače duboke emocije.

Tu su i emisije temeljene na božićnim legendama i pričama, bilo da su to moderna adaptacija ili vjerna interpretacija tradicionalnih priča, koje nam pružaju osjećaj topline i posebne atmosfere ovog božićnog vremena.

Osim svega navedenoga možete uživati i u kulinarskim emisijama te pripremi klasičnih božićnih jela i omiljenih blagdanskih slastica. Ovi programi nude inspirativne recepte kako biste sami mogli stvoriti božićne delicije, dijeleći tako okuse blagdana s voljenima.

Božićne epizode omiljenih serija

Mnoge popularne televizijske serije imaju božićne specijale ili epizode koje se emitiraju tijekom božićnog razdoblja.

One neminovno donose božićni ugođaj dajući nam toplinu i blagdanski duh. Bez obzira na to jesu li smiješne ili emotivne, ovakve epizode često donose snažne poruke o obiteljskom zajedništvu i važnosti pokazivanja i širenja ljubavi u vrijeme blagdana.

Filmski maratoni

Televizijske kuće često prikazuju božićne filmske maratone tijekom blagdana. Osim u klasičnim božićnim filmovima možete uživati i u najnovijim naslovima prilagođenima svim uzrastima. Filmski maratoni tijekom Božića predstavljaju pravu poslasticu za filmofile.

Uronite u blagdansku čaroliju iz udobnost vlastitog doma i uživite se u neke od najpopularnijih božićnih filmova kao što su „Sam u kući”, „Čudo u 34. ulici”, „Božićna priča”, „Polarni Express”, „Ljubav i praznici” i mnogi drugi.

Neke od ovih filmova iznova gledamo svake godine, jer u nama bude osjećaje topline i zajedništva. Filmski maratoni idealna su prilika za okupljanje obitelji ili prijatelja i zajedničko uživanje u omiljenim božićnim pričama koje oživljavaju duh blagdana.