Odmor za tijelo, dušu i um čeka vas u salonu tajlandske masaže Arun Thai Massage by Leo

Više od 2500 godina stara tehnika tajlandske masaže odražava holistički pristup zdravlju, a vrhunski tretman čeka vas u srcu Zagreba

Arun 1.jpg

Svakodnevica ispunjena brojnim obvezama, sjedilački način života, privatni problemi, ali i informacije i vijesti koje nam pristižu iz svih krajeva svijeta – sve navedeno često uzima danak našem psihofizičkom zdravlju. Međutim, došli smo do kolektivne spoznaje kako sveopće zdravlje pojedinca, a time i čitave populacije, ipak zauzima prvo mjesto na ljestvici prioriteta. Sve više pozornosti posvećujemo svome tijelu, ali i bistrini, miru i spokoju našeg uma, jer nerijetko se narušeno psihičko zdravlje odražava u obliku fizičkih tegoba. Često dobre prakse preuzimamo s Dalekog istoka, čije civilizacije tisućama godina njeguju holistički pristup zdravlju. Jedna od takvih praksi je i posebna vrsta masaže koja nam dolazi s egzotičnog Tajlanda, a odnedavno sve koristi i dobrobit tajlandske masaže možete osjetiti i doživjeti u Arun Thai Massage by Leo, novootvorenom salonu tajlandske masaže u samom srcu Zagreba.

Image

Arun Thai Massage by Leo - zašto by Leo? Odgovor je vrlo jednostavan. Naime, vlasnik salona, Leonardo Rakuljić, u skladu s izrekom „svugdje je lijepo al' doma najljepše” odlučio se nakon 20 godina provedenih na Tajlandu vratiti u rodni Zagreb. Znatiželja, istraživanje i proučavanje, kao i osobno iskustvo pozitivnih učinaka tajlandske masaže bili su njegov poticaj da u Zagreb dovede najbolje, stručne maserke s dugogodišnjim iskustvom.

Image

Smješten u strogom središtu Zagreba, Arun Thai Massage by Leo svojevrsna je protuteža i oaza mira usred urbane vreve koju karakteriziraju kaos, užurbanost i velik protok ljudi. Uputite li se u ulicu Frane Petrića 7, na 60 minuta, koliko traje jedan tretman tajlandske masaže, iskusit ćete što vam donosi sklad tijela, uma i duše. Dočekat će vas vrhunske stručnjakinje upravo s Tajlanda, čije će vješte ruke, znanje i iskustvo imati gotovo iscjeliteljski učinak i na tijelo i na um. Objedinivši vjerovanja i tehnike tradicionalne medicine i „folklora“ Indije, Kine i jugoistočne Azije, u svojoj srži tajlandska masaža je manipulacija mekim tkivima tijela, a primjenjuje se rukama, prstima, laktovima, koljenima, podlakticama, stopalima ili raznim pomagalima. Istočnjački pristup usmjeren je na uklanjanje uzroka problema nasuprot liječenju simptoma pa se tako i tajlandska masaža temelji na kombinaciji pokreta, pritisaka i istezanja koje tijelo potiče na postupno otpuštanje duboko potisnute tjelesne napetosti, koja se često skriva u mišićima i zglobovima. Samim time, svim osjetilima, val olakšanja preplavljuje naše osjećaje, unosi red u misaoni proces i oslobađa tjeskobe.

Image

Svaki tretman masažom u Arun Thai Massage by Leo salonu usmjeren je i krojen u skladu s individualnim potrebama, a cjelokupni doživljaj upotpunjuje i sam interijer salona, zbog kojeg ćete nakratko imati osjećaj da ste otputovali na daleki Tajland. Pomno osmišljeni detalji kao i prikazi Buddhe odražavaju filozofiju Dalekog istoka, koji je i sam prepoznao blagodati thai masaže. Prema legendi Jivak Kumar Bhacch bio je tvorac tajlandske masaže te Buddhin liječnik i prijatelj. Interijer je obogaćen pozlaćenom replikom Bodhi stabla, ispod kojeg je Budha doživio prosvijetljenje. Tijekom masaže osjećaju ugode pridonijet će opuštajuća glazba te svijeće i mirisni štapići koji će posebice pobuditi čulo mirisa. Spoj tretmana masaže i umirujuće ozračje stvaraju ugođaj u kojem će se vaše tijelo opustiti, a misli „pročistiti”.

Image

Jedan telefonski poziv dijeli vas od rezervacije termina u Arun Thai Massage by Leo salonu, a više saznajte ovdje.

Foto: Bojan Zibar