U novoj epizodi omiljeni chef odlučio je gledateljima pokazati kako pripremiti savršeni riblji meni na roštilju.
„Dobar dan, danas imamo opet riblji dan. To se čak i rimuje“, rekao je na početku još jednog druženja Tomislav Špiček.
Njegova gošća ovaj put je bila pjevačica Aklea Neon koja je otkrila kako nikada ne jede meso, pa je riblji meni, koji je Špiček odlučio napraviti, savršen izbor za nju.
„Zato sam pripremio i grdobinu i šarana, ali bit će tu dosta salate, malo heljde, malo graha koji ćemo napraviti uz šarana. A uz grdobinu ćemo napraviti krumpir na žaru i jednu šalšicu od svježe rajčice, luka i češnjaka“, objasnio je Špiček svojoj gošći.
Aklea je Špičeku otkrila da baš i nije vješta u kuhinji.
„Uvijek nađem nekog tko će me prehraniti. Perem poslije i pripremam. Ovo mi je OK, kad mi netko objasni što gdje trebam dodati, ali nekako se uvijek izgubim kad je glavni proces u pitanju“, ispričala je pjevačica.
„Moji prijatelji, kad me vide na televiziji da kuham, neće vjerovati“, rekla je Aklea.
Špiček je odlučio raditi ražnjiće od grdobine sa špekom, no Aklei ih je napravio bez špeka, s obzirom na to da ne jede meso.
Špičeku nije bilo teško pronaći savršenu grdobinu, ali i svježeg šarana jer SPAR ima sjajne ribarnice, gdje svakodnevno možete pronaći široku ponudu svježe morske plave i bijele ribe iz uzgoja ili izlova, rakova, školjaka i mekušaca te slatkovodne ribe iz uzgoja. Ono što je posebna pogodnost koju nudi SPAR jest mogućnost da telefonski naručite ribu koju će u SPAR-u za Vas i očistiti.
U nastavku pronađite recepte za specijalitete koje je Tomislav Špiček ovaj put otkrio u novoj epizodi 'BBQ majstorija sa Špičekom by SPAR'.
Svježi šaran na žaru na salati od heljde, graha, luka i bučinog ulja
Heljda
Kuhani bijeli grah
Ljubičasti luk
Bučino ulje
Jabučni ocat
Mileram vrhnje
Suncokretovo ulje
Cvijet soli, papar
Kuhanu i ohlađenu heljdu pomiješajte s opranim grahom iz konzerve. Dodajte nasjeckani ljubičasti luk te umiješajte mileram vrhnje. Začinite solju, bučinim uljem i jabučnim octom.
Dva fileta šarana
Filete šarana posušite papirnatim ubrusom, posolite i pouljite suncokretovim uljem. Stavite peći na roštilj. Kada se riba zapekla na strani kože, okrenite je. Kada je riba pečena, servirate je uz salatu od heljde.
File grdobine na grilu uz salsu od grilanih rajčica i grilani krumpir
File grdobine
Slanina
Kuhani krumpir
Suncokretovo ulje
Maslinovo ulje
Rajčica grapolo
Glavica crvenog luka
4 režnja češnjaka
Sol, šećer
Štapići za ražnjiće, žičano cjedilo
Očišćene filete grdobine posušite na papirnatom ubrusu. Pažljivo ih posolite te omotajte slaninom. Na roštilju prepecite rajčice, luk i češnjak. Stavite ih u blender. Posolite lagano i pošećerite te dodajte maslinovog ulja. Sve dobro izmiksajte te propasirajte kroz žičano cjedilo. Krumpir narežite na deblje ploške, malo prelijte suncokretovim uljem, lagano posolite i stavite peći na gril. Uz krumpire stavite peći i lagano pouljenu grdobinu naredanu na štapiće. Kada su krumpir i grdobina pečeni, skinite ih s grila te prelijte gustom salsom i ostatkom maslinova ulja.
Sadržaj donosi SPAR Hrvatska.