Pašteta od čvaraka
Jaja stavite u kipuću vodu i kuhajte ih 8-10 minuta, dok ne budu tvrdo kuhana. Potom ih ohladite u hladnoj vodi, ogulite. Nasjeckajte povrće, kisele krastavce narežite na sitne kockice. Crveni luk očistite i narežite na tanke ploške. Češnjak sitno nasjeckajte. Potom čvarke, jaja i ostatak povrća blendamo dok ne dobijemo željenu teksturu. Začinite po ukusu po potrebi dodajte sol i papar. Ako želite osvježiti okus, možete dodati malo octa. Posložimo na kruhu. Završavamo s malo čilija i luka.
Mesna rolada
Meso očistimo od kostiju i začinimo po želji. Premazati sa senfom i dodati sitno sjeckani češnjak. Na unutarnji dio mesa redamo slaninu i posipamo peršin (može biti kadulja, ružmarin kako kome paše)
Dobro zarolamo i vežemo špagom. Za početak roladu stavljamo na nekih 45 minuta na 170 stupnjeva. Krumpir i povrće narežemo na željenu veličinu i začinimo po želji. Nakon 45 minuta dodajemo krumpir i povrće. Pečemo još sat (ovisi o veličini mesa).
Recept za božićni kolač
Višnje ocijedimo i dodamo malo vanila šećera i cimeta. Maslac (sobna temperatura) brašno i šećer dodamo u posudu i radimo mrvičasto tijesto. Višnje dodamo na dno kalupa za pečenje i pospemo razrađenim tijestom. Pečemo na 180 stupnjeva otprilike 20 minuta.