Kazalište Moruzgva na velikoj turneji sa svoje dvije uspješnice – 'Vla, Vla, Vlajland cabaret' i ' Čudo'

Najuspješnije nezavisno kazalište - kazalište Moruzgva tijekom prosinca sa svoje dvije uspješnice ide na turneju diljem Hrvatske i u susjednoj Srbiji

Vlajland_3.jpg

Monodrama 'Vla, Vla, Vlajland cabaret' prati lik Vlajne čistačice, narodne feministkinje i heroine, maestralno utjelovljenje od strane naše glumice Ecije Ojdanić. Na ovom katarzičnom putovanju kroz simpatičan lik Vlajne čistačice na humorističan, ali i na poučan način prikazana je sudbina mnogih građana naše zemlje koje je želja za boljim životom odvela u, već svima dobro nam poznatu, Njemačku. Predstava prati raznorazne smiješne situacije s kojima se morala suočiti heroina Vlajna, kao što su kulturološki nesporazumi te atipične spoznaje i zavrzlame. 'Vla, Vla, Vlajland cabaret' je najizvođenija monodrama u Hrvatskoj s osvojenih sedam međunarodnih i domaćih nagrada.

Image

'Čudo' autora i redatelja Ivana Lea Leme, nastavak je dviju prethodnih uspješnica, Cabareta “Preko veze” i Vla Vla Vlajland cabareta. Naime, lik Vlajne, čistačice i zdravorazumske heroine, kroz te predstave živi svoj scenski život u tri epizode. U ovom trećem nastavku, ta “žena iz naroda” postaje predsjednica Republike Hrvatske na izborima 2025. godine, a uz Eciju Ojdanić u Čudu nastupa i Matija Šakoronja.

Image

Žanrovski je predstava komedija, prošarana je songovima Zvonimira Duspera Dusa, a sudeći po reakcijama publike i kritike na prva dva nastavka ovog kazališnog serijala, ne sumnjamo da će i 'Čudo' imati svoj čudesni život koji će publiku nasmijati, inspirirati i otvoriti joj neka zanimljiva pitanja i spoznaje.

Kako u politici sačuvati moralne vrijednosti? Kako biti vođa, a ostati u službi onih koje vodiš? Može li se neokaljan proći kroz taj labirint interesa, antagonizama i podmetanja, a sve to u svakim danom sve težim globalnim društveno političkim okolnostima? Je li jedino čime se svjetski vladari trebaju trenutno baviti, zapravo, očuvanje života na planetu Zemlji i poticanje održivog razvoja u ekološki nikad alarmantnijem trenutku? Odgovore na ta, a i mnoga druga srodna pitanja, publika će kroz niz duhovitih situacija pronaći u ovoj predstavi.

Termini gostovanja:

Vla Vla Vlajland Cabaret, 2.12. Palić, Srbija

Vla Vla Vlajland Cabaret, 3.12. Palić, Srbija

Čudo, 7.12. Novigrad

Čudo, 8.12. Samobor

Čudo, 14.12. Makarska

Čudo, 15.12. Mostar, BiH

Čudo, 16.12. Dubrovnik

Čudo, 18.12. Solin