BENEFITI I UŠTEDA

Evo zašto liječnici preporučuju redovite specijalističke preglede i laboratorijske pretrage

Nova ponuda Dopunskog zdravstvenog osiguranja Croatia osiguranja pokriva upravo ove preglede, ali i razne druge medicinske usluge

CO dopunsko.png
Foto: Promo

Laboratorijske pretrage te specijalistički i sistematski pregledi spadaju među temeljne medicinske postupke kojima se vrlo precizno može odrediti zdravstveno stanje pojedinca. Njihova najveća prednost je što potencijalno spašavaju živote, jer otkrivaju bolesti u vrlo ranoj fazi. Od sada se mogu obaviti u privatnim poliklinikama uz Dopunsko zdravstveno osiguranje, a evo što o laboratorijskim pretragama i specijalističkim pregledima kažu liječnici.

Laboratorijskim pretragama mogu se identificirati zdravstveni problemi prije pojave bilo kakvih simptoma, a pretragama su obuhvaćeni svi vitalni organi – srce, krvožilni sustav, jetra, gušterača, bubrezi, te mokraćni, koštani i probavni sustav.

"Na temelju rezultata laboratorijskih pretraga donose se dvije trećine kliničkih odluka, dijagnoza, preporuke za liječenje i upućivanje na daljnje obrade. Svakako se preporučuju onima s kroničnim bolestima, ali i ostalima kao prevencija kako neka stanja ne bi prešla u kroničan oblik. Laboratorijskim pretragama možemo dijagnosticirati, ali i pratiti  razne bolesti kao što su dijabetes, bolesti srca i štitnjače, neke vrste karcinoma, anemiju, reumatske bolesti, celijakiju te brojne druge", istaknula je spec. med. biokemije i laboratorijske medicine Lucija Šimetić, voditeljica laboratorijske dijagnostike u Croatia Poliklinici u Osijeku.

Kao što je navela, nalazi laboratorijskih pretraga mogu biti osnova za upućivanje na specijalističke preglede kojima se mogu postići vrhunski rezultati u dijagnostici i liječenju. Specijalistički pregledi obuhvaćaju razna područja, među kojima su kardiologija, neurologija, radiologija, ginekologija, urologija, pulmologija i brojna druga.

"Svjedoci smo sve učestalije pojave različitih kroničnih i zloćudnih bolesti u svim dobnim skupinama zbog nedostatka tjelesne aktivnosti, loše prehrane i ostalih faktora, stoga postoji velika potreba za prevencijom bolesti. Specijalističkim pregledima bolesti možemo otkriti prije nego nastanu komplikacije i unaprijediti kvalitetu života", naglašava doc. prim. dr. sc. Ivan Radoja, dr. med.

Dodaje i kako je za rano otkrivanje raznih bolesti važan i sistematski pregled koji također uključuje dio specijalističkih pregleda, ali i EKG, spirometriju, dijagnostičke testove i slično.

Nova ponuda Dopunskog zdravstvenog osiguranja Croatia osiguranja pokriva upravo ove preglede, ali i razne druge medicinske usluge. Uz osnovno Dopunsko osiguranje već za samo nekoliko eura mjesečno više ugovorite zdravstvene preglede i pretrage čija je ukupna vrijednost čak do 207 eura. Svi pregledi dostupni su u modernim privatnim poliklinikama u cijeloj Hrvatskoj, bez dugih čekanja i uputnice.

Osim toga, policu Dodatnog zdravstvenog osiguranja možete povezati s ostalim osiguranjima u Spektru, jedinstvenom programu pogodnosti u kojem cijelo vaše kućanstvo ostvaruje brojne uštede i benefite.

Više detalja o ovim jedinstvenim paketima potražite na crosig.hr.