
Dominik Kovačićek iz 'Hell's Kitchena' podijelio je s nama svoja top 3 jela

Krumpir salata s ukiseljenom ribom za 4 osobe
Za krumpir salatu:
0,5 kg krumpira
0,2 kg luka
0,5 l stepko ili sirutka
20 g peršina
10 g vlasca
1 limun
sol i papar po ukusu
Krumpir s korom operemo i osušimo. Režemo ga na tanke ploške i kuhamo u posoljenoj vodi dok ne omekane. Za to vrijeme u posudu stavimo stepko, sitno narezani luk, listove peršina i vlasca narezane na sitno. Iscijedimo limun i stavimo sol i papar u posudu. Ostavimo sat da stepko upije okuse te procijedimo kroz sitno cijedilo. Tim dresingom začinimo kuhani krumpir.
Riba
1 pastrva
sol i papar
korica 1 limuna
Ribu filetiramo, začinimo solju i paprom te limunovom koricom i pečemo je na strani koze. Vadimo van te režemo file na četiri manja komada i stavljamo marinirati u istu marinadu s kojom smo začinili krumpir salatu.
Majoneza
1 žumanjak
pola žličice senfa
250 ml suncokretova ulja
sol i papar po ukusu
pola limuna
Žumanjke, limun, senf, sol i papar lagano miješamo u uskoj i dubokoj posudi. Kada smo dobili homogenu smjesu polako počinjemo dodavati ulje. Na kraju dodati zlicu vode.
Za serviranje: Krumpir i ribu držimo pola sata u marinadi od stepka, izvaditi posložiti ribu na krumpir i majonezu nanijeti po našem ukusu
Purica z mlincima
Za mlince
250 g glatkog brašna
1 jaje
1 dcl vode
Razmutimo jaje i pomiješamo s vodom. Umijesimo u brašno i mijesimo dok ne dobijemo glatku smjesu. Ostavimo da odmori. Mlince valjamo tanko i stavimo na vruću tavu dok ne dobiju tamne točke s obje strane. Pri završetku jela polijemo ih s vrelom vodom i ostavimo da se namaču 3 minute.
Purica
pola purice
1 limun
0,5 l ulja
4 lovorova lista
pola limuna
4 češnja češnjaka
pola žlice senfa
sol i papar po ukusu
5 grančice timijana
1 luk
Otkostimo batak i zabatak pure i skinemo kozu. U pleh ulijemo ulje, stavimo češnjak, limun, sol i papar, lovorov listi i pola luka. Batak i zabatak stavimo u pećnicu na 160 stupnjeva, 90 minuta. Prsa purice namažemo senfom i začinimo limun koricom, soli i paprom. Stavimo u nauljeni pleh i pečemo na 160 sat vremena. Batak zabatak i prsa pri serviranju režemo na komade.
Cimet rolice
Tijesto:
1 vrećica suhog kvasca
90 ml mlake vode
160 ml mlakog mlijeka
550 g glatkog brašna
80 g šećera
malo soli
80 g otopljenog maslaca
1 veće jaje
U mlaku vodu staviti suhi kvasac i žlicu šećera i ostaviti na toplom 10 minuta dok se ne zapjeni. Pomiješati brašno, šećer i sol. Staviti aktivirani kvasac u posudu i dodati mlijeko i otopljeni maslac i sve lijepo izmiješati, pa dodavati lagano brašno. Dodati jaje i mutiti 5 do 7 minuta dok se ne dobije lijepa glatka smjesa.
Pokriti ga i ostaviti da raste na toplom mjestu 1 sat. Nakon toga izvaljati tijesto na 3 mm debljine i namazati ga s namazom: 140 g omekšalog maslaca, 140 g smeđeg šećera i 3 žlice cimeta. Rolati tijesto po dužoj strani i izrezati naše rolice. Poredati ih na pleh jednu pored druge na nauljen pleh i pustiti da rastu još pola sata. Peci ih u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva, 25 minuta.
Za to vrijeme napraviti premaz od 250 g mascarponea i žlicu šećera. Za serviranje: izvaditi rolice i staviti premaz na njih


Boss obrva je stigao: Kallos je lansirao BROW BOSS HYBRID – revoluciju u oblikovanju obrva

Nevidljivi SPF stickovi: Nova generacija zaštite od sunca bez bijelog traga
