Promo
POWERED BY COCA-COLA

Dominik Kovačićek iz 'Hell's Kitchena' podijelio je s nama svoja top 3 jela

Dominik Kovačićek iz 'Hell's Kitchena' podijelio je s nama svoja top 3 jela
U specijalu 1 na 1 s Rastom powered by Coca-Cola kuhao je kandidat iz 'Hell's Kitchena'

Krumpir salata s ukiseljenom ribom za 4 osobe

Za krumpir salatu:

0,5 kg krumpira

0,2 kg luka

0,5 l stepko ili sirutka

20 g peršina

10 g vlasca

1 limun

sol i papar po ukusu

Krumpir s korom operemo i osušimo. Režemo ga na tanke ploške i kuhamo u posoljenoj vodi dok ne omekane. Za to vrijeme u posudu stavimo stepko, sitno narezani luk, listove peršina i vlasca narezane na sitno. Iscijedimo limun i stavimo sol i papar u posudu. Ostavimo sat da stepko upije okuse te procijedimo kroz sitno cijedilo. Tim dresingom začinimo kuhani krumpir.

Riba

1 pastrva

sol i papar

korica 1 limuna

Ribu filetiramo, začinimo solju i paprom te limunovom koricom i pečemo je na strani koze. Vadimo van te režemo file na četiri manja komada i stavljamo marinirati u istu marinadu s kojom smo začinili krumpir salatu.

Majoneza

1 žumanjak

pola žličice senfa

250 ml suncokretova ulja

sol i papar po ukusu

pola limuna

Žumanjke, limun, senf, sol i papar lagano miješamo u uskoj i dubokoj posudi. Kada smo dobili homogenu smjesu polako počinjemo dodavati ulje. Na kraju dodati zlicu vode.

Za serviranje: Krumpir i ribu držimo pola sata u marinadi od stepka, izvaditi posložiti ribu na krumpir i majonezu nanijeti po našem ukusu

Purica z mlincima

Za mlince

250 g glatkog brašna

1 jaje

1 dcl vode

Razmutimo jaje i pomiješamo s vodom. Umijesimo u brašno i mijesimo dok ne dobijemo glatku smjesu. Ostavimo da odmori. Mlince valjamo tanko i stavimo na vruću tavu dok ne dobiju tamne točke s obje strane. Pri završetku jela polijemo ih s vrelom vodom i ostavimo da se namaču 3 minute.

Purica

pola purice

1 limun

0,5 l ulja

4 lovorova lista

pola limuna

4 češnja češnjaka

pola žlice senfa

sol i papar po ukusu

5 grančice timijana

1 luk

Otkostimo batak i zabatak pure i skinemo kozu. U pleh ulijemo ulje, stavimo češnjak, limun, sol i papar, lovorov listi i pola luka. Batak i zabatak stavimo u pećnicu na 160 stupnjeva, 90 minuta. Prsa purice namažemo senfom i začinimo limun koricom, soli i paprom. Stavimo u nauljeni pleh i pečemo na 160 sat vremena. Batak zabatak i prsa pri serviranju režemo na komade.

Cimet rolice

Tijesto:

1 vrećica suhog kvasca

90 ml mlake vode

160 ml mlakog mlijeka

550 g glatkog brašna

80 g šećera

malo soli

80 g otopljenog maslaca

1 veće jaje

U mlaku vodu staviti suhi kvasac i žlicu šećera i ostaviti na toplom 10 minuta dok se ne zapjeni. Pomiješati brašno, šećer i sol. Staviti aktivirani kvasac u posudu i dodati mlijeko i otopljeni maslac i sve lijepo izmiješati, pa dodavati lagano brašno. Dodati jaje i mutiti 5 do 7 minuta dok se ne dobije lijepa glatka smjesa.

Pokriti ga i ostaviti da raste na toplom mjestu 1 sat. Nakon toga izvaljati tijesto na 3 mm debljine i namazati ga s namazom: 140 g omekšalog maslaca, 140 g smeđeg šećera i 3 žlice cimeta. Rolati tijesto po dužoj strani i izrezati naše rolice. Poredati ih na pleh jednu pored druge na nauljen pleh i pustiti da rastu još pola sata. Peci ih u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva, 25 minuta.

Za to vrijeme napraviti premaz od 250 g mascarponea i žlicu šećera. Za serviranje: izvaditi rolice i staviti premaz na njih