NOVI ELLE HRVATSKA NA KIOSCIMA

Cover star Dina Levačić i Matea Jelić: ONE MOGU SVE

Elle Hrvatska ovog ljeta slavi vaše uspjehe - ali i neuspjehe!

Elle
Foto: Promo

U nizu tekstova i priča na impresivnih 260 stranica Elle Hrvatska nastavlja rušiti barijere i pristupati uobičajenim temama iz uglova koji su neočekivani - u ljeto Olimpijade, urednici su odabrali na naslovnicu staviti neočekivanu zvijezdu nenatjecateljskog sporta, Dinu Levačić, 27-godišnjakinju koja je gotovo sama, uz pomoć svoje obitelji, postala svjetska zvijezda daljinskog plivanja preko kanala. Dina progovara izazovima te nesvakidašnje karijere i o mentalnom zdravlju sportašica. Dina je na doktoratu, završila je studij koji se bavi pomaganjem drugima, a uspješna i priznata sportašica postala je isključivo uz pomoć vlastite obitelji. U njenom sportu nema medalja, nema natjecanja, nema golemih sponzorskih ugovora, ali ima- puno samoće, borbe sa samom sobom, i unutarnjeg mira. Nije li to zapravo jedini uspjeh?

Image
Foto: Promo

Osim nje, Elle je odlučio napraviti intervju sa taekwondoisticom Mateom Jelić, zlatnom Olimpijkom iz Japana, koja ove godine, zbog borbi sa svojim unutrašnjim demonima, nije uspjela otići u Pariz. Ovaj alternativni pogled na uspjeh u Ellu objašnjavaju nizom tekstova u kojem sportašice, psihologinje, umjetnice, dizajnerice i spisateljice analiziraju koja je cijena uspjeha I koje su sve nuspojave onog što tradicionalno društvo voli zvati uspjehom. Uz pomoć sjajnih autorica kao što su Nina Horvat, koja piše o vlastitom iskustvu burn-outa i profesorica Petra Krpan koja vrlo osobno otvara pitanja koje si sigurno postavljaju sve žene: Jesam li uspješna ako nisam dotakla sve očekivane prijelazne rituale uspjeha, poput braka, djece, vlastitog stana… Što sve, i kako, uspješna žena odradi u danu? Je li nam bolje kad smo same, možemo li više toga stići? Što je (pravi) uspjeh?

Image
Foto: Promo

Posebno je zanimljivo što su za ovaj broj i vlastite NEuspjehe priznale žene koje su poznate po svojim uspjesima. Iz Ella poručuju da im  je važno da razbiju iluziju kako je uspjeh jednodimenzionalan i „pali“ samo ako si savršena - na svakom poljuAna Pecotić piše o tome zašto su narcistični zlostavljači najčešće uspješni ljudi, a nove kolumne sa svojim pogledom na uspjeh za Elle su napisale i Ivana Paradžiković i Ivana Bodrožić. Modne analize pišu Ivan Ilić i Hanan Bešović, zvijezda društvenih mreža, omiljeni modni komentator. Real life it djevojke Ana Tevšić NaukovićIvana Niškota i Petra Bianco uče nas kako vježbati tijekom ljeta.

Uz niz sjajnih analiza, intervjua i tekstova, Elle nudi i modne i beauty trendove na pedesetak stranica, te opsežni vodiš po skrivenim adresama Pariza, gradu svjetlosti i nadolazeće Olimpijade.