Zvjezdane večeri (2. dio) - Hrabro pokažite noge

Ono najbolje na svojoj figuri stavite u prvi plan.

Zvjezdane večeri (2. dio) - Hrabro pokažite noge

Pri odabiru večernje haljine boja igra značajnu ulogu, jer ona govori: "Pogledaj me!". Naime, jednostavan, elegantan kroj crne haljine šalje potpuno drugačiju poruku kad je ona crvena...

No, istina je da ćete crnu haljinu moći češće 'izvesti' van prije nego što kroj postane 'demode'. Dok će haljina sa vidljivim uzorkom ili bojom biti osuđena na svega nekoliko izlazaka, ali bit će primjećena. Budite sigurni u svoju namjeru kad birate boju.


Image
ImageAko ste gost na vjenčanju izbjegavajte bijelo i bilo koju nijasnu vrlo svijetle boje, ali crno je apsolutno prihvatljivo. I uz crno odaberite cipele koje će dati onaj 'touch' kakav priželjkujete ili nešto metalik što će podići čitav look (remen, broš ili večernja torbica).

Image


Vivienne Westwood Gold Label


Pokušajte navesti promatrača da svoj pogled uspinje od cipele do eventualno remena, prstena ili torbice, te konačno ogrlice ili naušnica.      

Image


Versace


S večernjim 'outfitom' se poigrajte tako što ćete ono najbolje na svojoj figuri uvijek staviti u prvi plan.

Mrak noge!

ImageAko su vaše noge duge i vitke  – razmišljate o dubokom prorezu, popularnom 'šlicu', s prednje strane, koji može biti na lijevoj ili desnoj strani (puno rjeđe u sredini, ali ako pak jest, tada je puno plići). No, neka vaš prorez bude u skladu s vašom prirodnom pozom. Razmislite na koju biste se stranu okrenuli kad vas slikaju. Obavezno neka se vide 'mrak' noge i tako stvori optička iluzija koju priželjkujete: duža i uža silueta.

ImageOnaj prorez u sredini, pak, najmanje će skrivati, a najviše pokazati vaše 'mrak' cipele na koje ste sigurno potrošili cijelo bogatstvo. A dobitna kombinacija je haljina na jedno rame, npr. desno, a lijeva noga proviruje kroz prorez, dakle, dijagonala preko tijela koja vodi na vaše lice.

ImageSvoje lijepe noge možete pokazati večernjom haljinom koja i nije duljine do poda, ali vodite brigu o duljini. Ona se mora uskladiti s onim dijelom noge koji je najuži, točno iznad ili točno ispod koljena.

Image
Image


     Moschino Cheap and Chic                              Valentino                  


Zašto? Kad rub haljine pozicionirate u skladu s najužom vertikalom vaše noge, tada onom tko vas promatra pružate idealnu sliku vaše noge i namećete zaključak da je noga i na ostalim dijelovima jednako uska...

Image


L'Wren Scott


Pokažite noge i cipele, i dobro se zabavite uz ples!

S povjerenjem,
Andreja Horvatić
Image consulting specijalist
www.profashion.com.hr