Znate sve o badićima, a plaža je puna loših rješenja? Naša modna savjetnica objasnila je gdje zapravo griješimo

Kako odabrati idealan kupaći kostim? Odgovor je vrlo jednostavan - pravila su ista kao i kod odabira donjeg rublja

Znate sve o badićima, a plaža je puna loših rješenja? Naša modna savjetnica objasnila je gdje zapravo griješimo

Dobro pogledaj svoje tijelo kako bi vidjela koji je dio tijela kritičan, odnosno što želiš sakriti, optički povećati ili smanjiti. 

U tome ti mogu pomoći i tablice koje se nalaze u kabinama, a na osnovu kojih ćeš odrediti veličinu i dubinu košarice. Upravo te oznake možeš pronaći i na gornjim dijelovima kupaćih kostima. Jednostavno, zar ne?  

Zašto onda na plažama vidimo čitav niz loše odabranih badića koji su u trendu, ali ne i u skladu s tijelom? Posljedica je nesigurnost, prekrivanje pareima ili čekanje da se gužva smanji kako bi ušla u more.  Drage naše, negdje griješite…

VEĆE GRUDI I UŽI BOKOVI
Pazi na odabir gornjeg dijela! Neka model ima definirane košarice ili traku ispod grudnjaka koja ga čvršće drži. Jednostavne trokutiće koji mame s reklama preporuči mlađim djevojkama koje su sitnije građe. Uže bokove, kao na ovom primjeru optički ćeš povećati odabirom gaćica koje se vežu na krajevima u mašnice. Velike grudi se vezuju i za krupniju građu, pa ukoliko ti je obujam struka veći nego što bi željela, pažnju s njega ćeš skrenuti jednodijelnim kostimom u tamnoj boji s upadljivim šarama. Na taj će se način izgubiti obrisi tvog struka. 

MANJE GRUDI
Optički će ih povećati gornji dio kupaćeg kostima koji se veže oko vrata. Isto tako i model gornjeg dijela ukrašen trakicama, mašnicama, perlicama, koje su jako moderne.  Ukoliko su ti grudi čvrste i okrugle idealno će ti pristajati gornji dio krojen u ' trokutiće'. Ne zaboravi na boje koje su saveznici žena s manjim grudima. Neonske boje su IN pa i njih koristi želiš li naglasiti dekolte. Imaš li jače bokove i bedra savjetujem donji dio kupaćeg kostima koji će ih donekle prekriti, dakle modeli s donjim dijelom u obliku kratkih hlačica ili suknjice, i to u tamnoj boji.

SKLADNA GRAĐA
Pristaje ti klasičan bikini definiranog gornjeg dijela i klasičnog donjeg dijela sastavljenog od dva trokutića koji se vežu na bokovima. Na tebi je samo da odrediš boju koja ti se sviđa i koja se uklapa u ostatak ljetnog outfita. 

Jednodijelni badići su HIT! 
(FOTO: Nikola Zoko)

Voliš li provoditi večeri na plaži, kad je sunce u zalasku, a plaža mirna? Plivaš li u miru, a onda dogovaraš izlazak?  After beach party te zove…  Ove sezone nam moda vezana za kupaće kostime ide u prilog jer jednodijelni badići ili zanimljivi gornji dijelovi savršeno upotpunjuju  total lookove! 

Image

Image


(FOTO: Nikola Zoko)

• Prvo i osnovno pravilo je da je suh i u skladu s tvojim tijelom! Sve mora biti na svojem mjestu kako bi zračila sigurnošću i ljepotom. 
• Jednodijelni kupaći kostim postaje majica pa pazi na način kombiniranja. Osnovno je pravilo da slijediš isti stil i s odabirom donjeg dijela. Kombinacija badića i široke suknje ili hlača različitih duljina nogavica… Isto tako odabereš li gornji dio kupaćeg kostima s volanima za izlazak, kombiniraj ga svakako s kraćom, lepršavom suknjom. 
• Pazi na boje i tkanine! Ove su sezone u trendu retro kupaći kostimi koji svojom teksturom podsjećaju na majice. Odabereš li umjerenije boje, ovaj ćeš odjevni predmet poželjeti nositi i u gradu.
• Izrezi na kupaćem kostimu, posebno dekolte ili detalji na leđima određuju stil koji ćeš nositi. Pazi da uvijek imaš balans - uz dekoltirane gornje dijelove badića nosi 'mirnije' donje dijelove. I obrnuto, naravno.
• Ne zaboravi na modne detalje- uz kupaći kostim možeš kombinirati plastični ili drveni nakit, zanimljive sunčane naočale, ukrase za kosu… 

Želiš li sačuvati ljepotu svog kupaćeg kostima cijelog ljeta znaj da mu treba više od samog sušenja na suncu. Njeguj ga pažljivo kako bi elastin u njemu imao svoju funkciju i nakon sezone kupanja i sunčanja.  

Što moraš znati o održavanju kupaćih kostima? 

• Elastičnost kupaćeg kostima od sintetike i poliestera mogu uništiti određene kreme za sunčanje i dezodoransi, te klor iz bazena.
• Prije prvog korištenja kupaći kostim premaži blagim sredstvom za uklanjanje mrlja, te isti postupak ponovi nekoliko puta tijekom ljeta.
• Na plažu ponesi laganu tuniku ili haljinu, pa se nakon sunčanja,  kupanja i plivanja presvuci.
• Nakon povratka s plaže odmah operi kupaći s nekoliko kapi blagog deterdženta i mlazom hladne vode.
• Ostavi ga da odstoji nekoliko minuta u vodi s deterdžentom pa ga potom dobro isperi.
• Nakon pranja samo ga lagano protresi.

Image

Voliš nakit, ali samo na drugima? Vrijeme je da se i ti okitiš