Modni savjeti by Alma

Želiš izgledati mršavije u hlačama? Naša Alma zna kako

Znaš li koji je to model u kojem ćeš uvijek izgledati vitko i koji će na čaroban način sakriti male 'nedostatke'?

alma.jpg
Foto: Nikola Zoko

Koji model skriva sve nedostatke?

Kakav je tvoj stav prema hlačama? To je odjevni predmet bez kojeg ne možeš živjeti ili novitet u odijevanju sada, kad si se prebacila na rad od kuće? Znaš li koji je to model u kojem ćeš uvijek izgledati vitko i koji će na magičan način sakriti nedostatke građe tijela?

Image

Modni rječnik by Alma: Modna stilistica objasnila je 15 trendi fashion pojmova


Vjerovale ili ne - hlače u trapez! Najretro odjevni predmet današnjice koji čarobno sužava sve što se suziti da - stražnjicu, bokove, bedra, široka koljena. Dodajem još da dobar model može i optički produljiti noge ili skratiti one 'preduge'. Ovaj model hlača obilježio je modne 70-e, a ciklički se vraćao u modnu scenu svakih pet godina. Nikad mu nismo pružili takvu dobrodošlicu kao ove godine. Tako da - drage moje, barem jedne imajte u ormaru ove zime.

Ja sam ovih dana pogledala ponudu mnogih omiljenih nam brendova i moram reći da je ponuda super. U Zari ćeš tako naći hlače u trapez za posao, u Reservedu odlične traperice u trapez, u H&M- modele koje ćete kombinirati i u proljetnim outfitima, u Mangu one koje ćete čuvati za svečanosti, a u Mohitu odjenuti i kod kuće kad želite raditi ušminkane od 'glave do pete'.

Prije nego kreneš u potragu za svojim trapezicama, evo savjeta kako odabrati pravi model:

Pogledaj dobro svoju proporciju tijela

O tome će ovisiti koji ćeš model trapez hlača odabrati. Ukoliko si skladno građena (što znači da je gornji dio tijela 1/3 u odnosu na 2/3 donjeg dijela tijela) tvoje trapez hlače trebaju biti srednje duboke dužine do ruba pete.

Imaš li duže noge, a kraći trup za tebe su plitke hlače širih nogavica koje će optički skratiti dužinu nogu.

shimmer fallback

Mohito - 179 kn

Suprotno tome, imaš li kraće noge u odnosu na gornji dio tijela odaberi kraće trapez hlače visokog struka koje će produžiti liniju nogu i skratiti trup.

shimmer fallback

H&M - 150 kn

Gdje počinje trapez?

Od donjeg dijela bedara, u liniji koljena, samo na listovima… Sve su to modeli trapez hlača koje je važno uskladiti s građom tijela. Evo kako odabrati prave!

Osnovno pravilo je da što su noge jače, to trapez treba biti više fokusiran na donji dio tijela kako bi se optički suzila bedra i bokovi.

shimmer fallback

Mohito 279,00 kn

Suprotno tome - što su noge tanje to trapez treba biti raskošniji, širok od linije malih bokova.

shimmer fallback

No, kad su noge u pitanju postoje i problemi jaki listovi/široka koljena. Te probleme najbolje prekrivaju modeli trapezica koje se počinju širiti iznad koljena. Odličan model za ove 'probleme' su hlače napravljene od umjetne kože sa šavom koji dijeli gornji od donjeg dijela hlača.

shimmer fallback

Reserved - 249,90 kn

Tkanina je važna

To najbolje možeš vidjeti prilikom isprobavanja istog modela hlača u različitim materijalima. Mat crno više sužava nego crno sjajno, kao i hladne nijanse u odnosu na tople. Ako nisi sigurna što odabrati, uvijek je dobar izbor pepita uzorak. On zapravo optički sužava volumen.

Uz jedan uvjet- da taj uzorak ne odjeneš na TV-u!

shimmer fallback

Zara - 229,90 kn

Pliš (ipak) optički proširuje i to nemoj nikad zaboraviti

Osnovno, treba li ti malo oblina, trapezice od pliša su pravi izbor. Suprotno tome - pletivo od kojeg su napravljene trapez hlače optički sužava. Ovaj model Mango hlača s povišenim strukom magično sužava bokove i bedra.

shimmer fallback

Mango - 199,90 kn

Nije svejedno koja je dužina trapeza

krivo odabrana dužina nogavica može dati potpuno drugačiji dojam. Ovo je osnovno pravilo: što su noge tanje i dulje, to trapez hlače trebaju biti šire i kraće. Suprotno tome, obline će uvijek dobro prekriti trapezice koje se šire iznad koljena i kojima je duljina do pete i dulje, pod uvjetom da nosite visoke potpetice.

shimmer fallback

Reserved - 139 kn

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.