Zagrebačka katedrala kao motiv narukvica: 'Neka nam ovo bude podsjetnik da se trebamo uzdići i rasti, zajedno s tornjevima naše katedrale'

Kreativke koje stoje iza brenda Mojati željele su na neki način poručiti svima da moramo biti nesebični i držati se zajedno

Zagrebačka katedrala kao motiv narukvica: 'Neka nam ovo bude podsjetnik da se trebamo uzdići i rasti, zajedno s tornjevima naše katedrale'

U danima karantene, potreseni Zagreb bio je nadahnuće studenticama i kreativkama Jelki Margariti Bogdanić i Iri Pećarević koje se kriju iza brenda Mojati. Znajući da žele kreirati proizvod koji će biti hommage Zagrebu i zagrebačkom društvu, hommage svima onima koji su 22. ožujka bili pogođeni razornim potresom, ali čija ujedinjenost nikada nije bila jača, nastala je narukvica s motivom Zagrebačke katedrale.

"Njena posebnost krije se u tornjevima koji su zarezani, stoga ih možete ili neometano nositi na narukvici, ili simbolično otkinuti, kao amajliju koja asocira na snagu, zajedništvo i nesebičnost", poručile su djevojke. 

Image


Unutar dva papira, koja su na rubovima zašivena, nalazi se brižno čuvana narukvica. Da biste došla do nje, možeš rastrgati šavove kako bi je oslobodila i udahnula joj novi život. Ovime Mojati potiče svijest o simboličnosti i ljepoti koju svaka narukvica nosi. Nakon što je narukvica izvađena, udahnite život i samom pakiranju, budući da se na prednjoj strani nalazi ilustracija katedrale koju možeš sačuvati za sebe, ili pokloniti nekome tko čuva posebno mjesta u vašem srcu.

Image


Motiv katedrale dolazi u tri varijante – zlatnoj, srebrnoj i prozirnoj, a končić na kojemu se nalaze je prilagodljiv svakoj ruci. Ovaj simbol, u kombinaciji s licitarskim srcem, nikoga neće ostaviti ravnodušnim.


Image


"Zagrebačka katedrala jedan je od najvećih simbola grada Zagreba, a ovom narukvicom joj želimo poručiti – i dalje te jednako volimo. Neka nam ovo svima bude podsjetnik da se trebamo uzdići i rasti, zajedno s tornjevima naše katedrale", poručile su kreativke iz Mojati.

Image


Image


Image