Walt Disney promijenio je povijest filma, ali i naše ormare: Pronašle smo majice s likovima iz crtića za sve vječne djevojčice

Odrastale smo uz avanture likova iz animiranih filmova Walta Disneyja, a budući da ih još uvijek volimo pronašle smo majice s Disney motivima - do 120 kn

Walt Disney promijenio je povijest filma, ali i naše ormare: Pronašle smo majice s likovima iz crtića za sve vječne djevojčice

Walt Disney ime je za koje je čuo baš svatko, a ako se i ti ubrajaš u obožavateljice ovog slavnog vizionara, animatora i filmskog redatelja, oduševit će ti i naš odabir odličnih majica za sve prilike s motivima i printevima likova iz Disneyjevih crtića.

Image

Ljubav na prvi pogled: Simpatične izvezene majice s natpisima ovog domaćeg brenda želimo ovog ljeta


Naime, osim što je početkom 20. stoljeća pokrenuo revoluciju u svijetu filma, Walt Disney je promijenio i sudbinu naših ormara. Dok su se nekoć žene nakon 20. godine nužno morale početi ozbiljno odijevati, tj. pokušavale su ostaviti dojam ozbiljnosti i zrelosti, mi danas zauvijek možemo biti djevojčice u duši. Neovisno o našoj starosti, nošenje odjeće inspirirane animiranim junacima Disneyjevih klasika danas je privilegija u kojoj itekako uživamo. Od simpatičnih haljinica oslikanih likovima iz crtića pa sve do T-shirta sa slavnim Mickey Mouseom, izbor je velik.


Zahvaljujući Waltu Disneyju, prvom velikom animatoru na svijetu koji je stvorio animaciju kakvu danas poznajemo, zadužio svijet svojim filmskim remek-djelima poput „Snjeguljice“, „Alice zemlji čudesa“ ili pak „Bambija“, omogućeno nam je odrastanje uz beskrajno šarmantne filmove, ali i nošenje odjevnih komada u kojima se osjećamo bezbrižnije i veselije.


Inače, Walt Disney animacijom se počeo baviti još prije 1920., a do danas drži rekord po broju osvojenih nagrada Oscar. Zlatnih kipića tako u svojoj kolekciji ima čak 22, od ukupno 59 nominacija. Ovaj svestrani producent, glumac, animator, poduzetnik i scenarist smatra se začetnikom moderne animacije za koju se zainteresirao još kao dječak.

Nakon što je cijelo djetinjstvo proveo crtajući stripove i grafike za reklame, zajedno s bratom Royem se preselio u Kaliforniju i osnovao Disney Brothers Studio, koji će kasnije prerasti u produkcijsko carstvo. Prvi veliki uspjeh Walt Disney ostvario je 1928. kada je svijetu zabave predstavio legendarnog Mickeyja Mousea, najpopularniji crtani lik svih vremena. Nakon niza kratkih animiranih filmova, serije stripova i reklama u kojima se Mickeyjeva družina prijatelja sve više i više i više širila, Walt Disney je postajao hrabriji pa je tako počeo stvarati dugometražne animirane filmove u boji, od kojih je svjetlo dana prvo ugledala „Snjeguljica“.


Od tada do svoje smrti 1966. godine, Disney je stvorio magično carstvo bajki, izmišljenih likova i beskrajno šarmantnih crtića koji do danas ne gube na popularnosti. Stotine animiranih filmova stvorene su u kreativnoj radionici produkcijske kuće Disney, a znamo i kako se radi o jednom od najjačih filmskih brendova svih vremena.


Sa zabavnim parkovima diljem svijeta, filmovima koji oduševljavaju javnost i kritiku, kao i popratnim proizvodima poput odjeće i obuće s likovima iz crtića, Disney je definitivno jedan od najutjecajnijih igrača svjetske industrije zabave, pa ne čudi stoga da je svoj put pronašao i u našu garderobu.

Ako si i ti, kao i mi, zaluđena Pepeljugom, Mulan, Kraljem Lavova ili Mickeyjem, pogledaj našu galeriju odličnih ljetnih T-shirtova iz high street brendova, a koji će te vratiti u djetinjstvo i to po vrlo povoljnim cijenama. Naime, niti jedna od ovih majica ne košta više od 120 kuna. 

Zara T-shirt s printom Mickey Mousea - 119 kuna

Image

Zara bijela majica s printom Dumba - 119 kuna

Image

Pull & Bear T-shirt s motivom iz "Dame i skitnice" - 99 kuna

Image

Bambi lila majica iz Zare - 69 kuna

Image

Mickey Mouse prugasta majica iz Stradivariusa - 99 kuna

Image

Minimalistička majica s Mickey i Pluto motivom iz Zare - 119 kuna

Image

Mulan T-Shirt iz Pull & Beara - 99 kuna

Image

Siva majica s printom Mushua iz Pull & Beara - 99 kuna

Image

Dumbo bijeli T-shirt iz Zare - 69 kuna

Image

Alternativni print s motivom Mickey Mousea na majici iz Zare - 119 kuna

Image