Trend klompi - hot or not?

Drvena obuća kao trend u 21. stoljeću

Trend klompi - hot or not?

Vjerujemo da si zbog ovog naslova u čudu podigla obrve, no trend klompi je vrlo stvaran. To nam je dokazao i sveti hram mode po imenu Chanel kada je u sezoni proljeće/ljeto predstavio kolekciju klompi. 

Iako je moda više od same ljepote nekog odjevnog predmeta ili modnog dodatka, znamo da se vjerojatno ne možeš oduprijeti mišljenju da su klompe naprosto ružne, teške i vrlo glasne.

No, koje su dobre strane ovog čudnog trenda?

Jednostavnost i autentičnost klompi je neporeciva. Mnoge žene u današnje vrijeme imaju potrebu za proizvodima koji su "prirodni", a drvo i koža doprinose tom efektu. 

Nakon Chanelovog revolucionarnog pokreta, zabilježen je porast u prodaji klompi diljem svijeta. Ružne klompe sada su postale pravi modni statement. Trend klompi je toliko porastao da neki brendovi, kao npr. Russel & Bromley, imaju liste čekanja za ovu drvenu obuću.

shimmer fallbackNo, nisu svi oduševljeni ovim naizgled originalnim trendom. "Klompe ulaze i izlaze iz mode. Sjećate li se kasnih 90ih godina prošlog stoljeća? Klompe su uvijek bile privlačne, no uvijek će biti i neudobne što je razlog zbog kojeg nikada neće biti opće prihvaćene", kaže Harriet Quick, modna direktorica u britanskom Vogueu.

Mnoge žene su se žalile i na žuljeve, te osjećaj težine u stopalima zbog kojeg štikle izgledaju kao najudobnija obuća na svijetu.

Iako klompe mogu biti prava modna poslastica kada su uparene s pravim outfitom, one ti mogu zadati velike bolove i neugodnosti (ne, ne mislimo samo na čudne poglede modno neupućenih prolaznika).

Naš savjet je - daj im šansu! Ako je Chanel odobrio, mogu li zaista biti toliko loše?Image

Kako odabrati udobne cipele?

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.