Stiže nam još jedan trend iz 90-tih i izgleda da ćemo ga se nagledati ovog ljeta

Rajfovi su se vratili u modu i izgledaju bolje nego ikad

Stiže nam još jedan trend iz 90-tih i izgleda da ćemo ga se nagledati ovog ljeta

Rajfovi, ili barem neke njihove verzije, nose se već stoljećima. U drevnoj su Mezopotamiji i žene i muškarci nosili trake slične današnjim rajfovima kako im kosa ne bi smetala u svakodnevnim aktivnostima. U staroj Grčkoj i Rimu također su bili popularni rajfovi u obliku vijenaca koji su se dodjeljivali najboljim pjesnicima, sportašima, a nosili su ih i političari te žene iz viših slojeva.

Kada razmišljamo o novijoj povijesti, rajfovi su svoju planetarnu popularnost stekli tijekom osamdesetih. Par desetljeća ranije obožavala ih je i Coco Chanel, no osamdesete su označile zlatno razdoblje rajfova i traka za glavu. Trend se zadržao i u devedesetima kada su rajfovi dobili svoju nadogradnju u obliku raznih materijala kojima su bili podstavljeni. E baš takvi nam se vraćaju i danas, ravno iz devedesetih podstavljeni s visokim spužvama i presvučeni u elegantni pliš ili saten. 

Kao i većina ‘’povratničkih trendova’’ iz devedesetih, jako nam se sviđaju ovi rajfovi, stoga smo izdvojile naše omiljene stylinge da nam svima posluže kao inspiracija za nezaboravne ljetne kombinacije.

..