UVIJEK U TRENDU

Modni trendovi: Kakve ćemo sakoe nositi ovog proljeća?

Sakoi su modna klasika i rado ih nosimo u privatnim, ali i poslovnim prigodama. Evo kakvi će modeli dominirati ovog proljeća

Sakoi za proljeće
Foto: Unsplash

Nekada su možda sakoi bili namijenjeni isključivo poslovnim i formalnim prilikama, no sada se odijela nose gdje god se stigne. Uz haljine, sakoi su omiljeni odabir mnogih žena jer su elegantni i jednostavni, a prvenstveno svestrani. Volimo ih tijekom radnog tjedna, ali i u vikend-izlasku jer se danas mogu naći u raznim krojevima i bojama. Mogu se kombinirati uz elegantne svečane hlače, crni traper, a trendseterice ga sve češće nose uz traperice širokih nogavica.

Jedno je sigurno: granice se pomiču jer se sakoi nose čak i uz tenisice!

Image
PROLJETNI MIKROTREND

Nježno žuta dominira ove sezone - izdvojile smo 15 različitih komada

Naravno, možeš ići ''ziheraški'' pa birati crne modele, ali ti savjetujemo da ovog proljeća isprobaš više krojeva te da dodaš malo boje! Evo koji su novi-stari trendovi u svijetu sakoa. Pet je glavnih modela koji će biti u trendu.

Uz kaubojske čizme, salonke ili tenisice – očito je manje važno.

Opušteni krojevi (oversized)

Očito je da se modni trendovi sve više udobnosti i ležernosti. Sve češće se nose trenirke čak i za izlazak u grad, široki modeli hlača, a isto je i sa sakoima. Čini se da će u nadolazećim mjesecima dominirati opušteni krojevi koje možeš upariti s hlačama raznih boja. Naravno, sakoe je popularno nositi čak i uz mini suknje u istoj ili kontrastnoj boji.

Sakoi u boji

Dosta ti je klasičnih crnih modela? Ove godine bit ćeš na ''svome'' jer su u modi sakoi svih boja. Što luđe, to bolje! Pretpostavljamo da ćemo na špici nježne neutralne nijanse, ali i efektne boje poput jarkocrvene ili žute. A kad govorimo o bojama koje se nose, ne možemo ne spomenuti zelenu, ali i nježno žutu koja zauzima važno mjesto u novim kolekcijama. Neka ovog proljeća sakoi u boji budu tvoj odabir!

Kožni modeli

Kožni komadi još su devedesetih bili izrazito popularni, a kožni sakoi iz godine u godinu se pojavljuju u kolekcijama. Za razliku od prijašnjih sezona kada smo viđali puno kožnih modela u boji, sad prevladava crna s nekoliko upečatljivih modela. Najviše je predimenzioniranih modela pa njih možeš kombinirati s jednobojnom bluzom i suknjom ili hlačama, a torba će biti sjajan dodatak.

Strukirani modeli

Iako je najviše razigranih ovesize modela, u novim kolekcijama mogu se naći i strukirani modeli. Nose se u europskim modnim metropolama i ima jednobojnih, ali i kariranih modela. Takvi krojevi naglašavaju struk i posebno su upečatljivi u elegantnim svečanim prigodama.

Sakoi na dvostruko kopčanje

I za kraj – trend koji dominira već nekoliko godina, posebice u Zara kolekciji. Sakoe na dvostruko kopčanje viđamo na Instagramu, ali i ulicama gradova i dolaze u strukiranim, ali i opuštenim krojevima. Nama se najviše sviđaju razigrani modeli u bojama!

Image
TOP ILI FLOP

Zagrebačka špica opet je bila zanimljiva, jarke boje i bež kombinacije su prevladavale