Počinje sezona Prvih pričesti, a ovih pet modnih savjeta pomoći će ti da izgledaš elegantno

Naša modna savjetnica Alma Premerl Zoko otkrila je kojih se pravila u odijevanju treba držati za ovu posebnu prigodu

Počinje sezona Prvih pričesti, a ovih pet modnih savjeta pomoći će ti da izgledaš elegantno

Iako se činilo da ćemo iz tajica i majica uskočiti u bermude i topiće, pa o modnim kombinacijama za posebne prigode razmišljati tek najesen, stigla je vijest da će u nekim župama prije sezone godišnjih odmora biti održane Prve pričesti. Upravo ta vijest, za sve mame, kume i obitelj odjeknula je kao veliki poziv za odlazak u shopping i odabir kombinacija u kojoj će blistati.

ImageOk, lijepo je kupiti nešto novo, posebno ako ste mama prvopričesnika, ali ne zaboravi da je riječ o dnevnom eventu koji ima puno dublju vrijednost od same činjenice kako si odjevena. Zato je lijepo ponoviti se, ali ne pretjerati! 

Drži se ovih pet modnih savjeta i nećeš pogriješiti:

1.Za početak , pazi na izbor tkanina. Nemoj zaboraviti da je Prva pričest dnevni event i da svu odjeću koju nosiš trebaš moći odjenuti i na posao. Izbjegavaj crno, šljokice i puno tila što bi bio izbor za neku drugu svečanost, kao što je primjerice ljetno vjenčanje.

2.Isto tako, na ovom događaju sudjeluješ u dobivanju sakramenta djeteta čija si pratnja ili gost. Dakle, u crkvi si! Po bontonu odjeća ne smije biti kratka, gornji dijelovi bez rukava, tkanina tanka, ujedno i prozirna. 

Image


3.Budi oprezna s uzorcima. Oni su hit ovog proljeća, pa je normalno da će te privući. Ali za ovu prigodu je primjereno nositi samo cvjetni print. Animal, posebno zebrasti uzorak koji je hit ovog ljeta, pruge ili rastere ostavi za neke druge prigode. 

4.Hulahupke da ili ne? Jedno veliko DA, posebno nosiš li haljinu i suknju. Lagane prozirne hulahupke od 8 dena su uvijek najbolji izbor. Biraj boju tropic/osunčane noge koja djeluje kao da si svoje noge namazali uljem. Vrlo prirodno! Druga opcija je gusta mreža u boji kože koju savjetujem samo ženama čija se unutrašnjost bedara ne dodiruje!  Možda će ti čudno zvučati, ali…Mrežaste hulahupke ti mogu ostati u ružnom sjećanju kad su bedra u pitanju. Ukoliko se dodiruju, ispod hulahupki na unutarnji dio bedara stavi obične bijele maramice. Ostat će fiksirane te na taj način spriječiti neugodno trenje. 

Image


5.Pazi na visinu potpetica. One mogu biti više, ali samo ako imaš naviku hodanja u visokim petama. Ružno nabadanje (posebno ako sudjelujete u programu) tebi stvara stres, ali i poteže različite komentare. A to nitko ne želi, zar ne?!