Prilagođene situaciji

Planiraš novu frizuru? U 2021. u trendu su one koje se lako održavaju

U modi su frizure koje nije teško održavati i koje ti dozvoljavaju da preskočiš dolazak frizeru

kifrdepax.jpg
Foto: Instagram/bel_pipsqueekinsaigon/isacamila/sunny_fgdolls

S obzirom na pandemiju u kojoj se nalazimo, mudro je nositi frizuru koja nije komplicirana za održavanje. Sjeti se samo proljetnog lockdowna kada nisu radili frizerski saloni. Trenutno rade, no nikad ne znaš hoće li ih stožer i kada zatvoriti, a i dok su otvoreni u njima ne smije biti gužva te je teško doći na red.

Image
Horoskop i frizura

Astro look: Što kažu zvijezde koja je tvoja idealna frizura?

Stoga je puno praktičnije na glavi imati nešto što možeš dovesti u redu u kućnoj radinosti, uz pomoć gumice za kosu ili malo gela, nego frizuricu koju treba šišati ili bojati, odnosno stavljati pramenove svakih mjesec dana. U nastavku ti donosimo nekoliko frizura koje će bit in u ovoj godini, a jednostavne su za održavanje.

Soft balayage

Kada je riječ o bojanju kose, ne želiš na glavi boju kod koje se jako vidi izrast. Soft balayage je kao stvoren za tebe. Oboji se u boju koja je najsličnija tvojoj prirodnoj jer ćeš si moći priuštiti da dulje vremena ne odeš kod frizera. Soft balayage, nježni nenametljivi pramenovi, najbolje su rješenje za vrijeme u kojem se nalazimo.

Srebro na glavi

Sve više žena odlučuje se ne bojati sijede. Ovaj trend pokazao se izuzeto praktičnim proteklih mjeseci, a i zaista mnogim ženama sjajno stoji sijeda kosa. Bitno je pravilno ju njegovati kako bi ostala blistava i mekana. To ćeš postići tako što ćeš koristiti preparate za njegu sijede kose, šampon koji neutralizira "žutu" boju te aglašava srebrnu te nakon pranja na nju nanositi ulje.

Duži bob

Bob do ramena savršena je frizura za one koji ne vole puno vremena provoditi pred ogledalom ili za situaciju u kojoj ne možeš u željenom terminu doći do frizera. Duži bob je opuštena frizura i izgledat će sjajno u svakoj prilici. Promijeni razdjeljak, odnosno napravi ga sa strane ako ti je inače na sredini i izgledat ćeš potpuno drugačije.

Bakrena boja

Boja bakra zahvalna je za održavanje jer s vremenom neće izblijediti, već će se pretvoriti u topliju nijansu kestena i uklopiti se u prirodnu boju kose. Bakrena je boja s duljim vijekom trajanja i zato će biti in u godini koja je pred nama.

Duga kosa

Duga kosa najbolje je moguće rješenje za period u kojem nisi sigurna hoćeš li moći i hoćeš li stići frizeru. Ono što je najbitnije kod duge kose je da je nahranjena, čista i njegovana, a to sve joj možeš i trebala bi, priuštiti u svojoj kupaonici. Čak i vrhove možeš odrezati sama, no nije potrebno. Bitno je da na njih redovito nanosiš ulje te da na cijelu kosu jednom tjedno stavljaš bogatu masku.

Šiške

Želiš li šiške, odluči se za one koje izgledaju malo neurednije. Nikako ne biraj uredno odrezane šiške jer će ti biti teško održavati frizuru. Osim toga, čini nam se da "stroge, po špagu" odrezane šiške ne izgledaju dobro na maskicu koju moraš nositi preko lica. Previše je tu ravnih linija.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.