Savjeti frizera

Plava kosa je uvijek 'in', a ove će nijanse dominirati zimom

Plave nijanse kose uvijek su u trendu jer ih žene obožavaju, ali svake sezone se istakne samo njih nekoliko

profimedia-0493651994.jpg
Foto: Profimedia.hr

Kažu da se plavuše najviše zabavljaju i možda zbog toga ova boja kose nikada ne izlazi iz mode. Samo su, ovisno o godišnjem dobi i trendovima, neke nijanse puno popularnije. Ove jeseni i zime prevladavat će nježniji prijelazi. Velika razlika između korijena i ostatka kose više nije toliko popularna.

Image
Zdravlje kose

Kosa ti je oštećena i bezvoljna? Ovo su najbolji vitamini za oporavak

S druge strane, ako si odlučila prvi put postati plavuša budi strpljiva i nemoj očekivati da će se tamnija boja kose preko noći pretvoriti u platinastu plavu. Vrlo je važno u tom procesu poštovati kosu i zadržati njezin sjaj i elastičnost.

shimmer fallback

Ako si u ovoj fazi i razmišljaš o promjeni ili želiš malo promijeniti već postojeću nijansu plave boje u nastavku provjeri što nam donose novi trendovi.

Boja meda

Vrlo lijepa boja koja se može opisati kao srednje plava do svijetlo plava, a može imati bakreni, crveni i zlatni podton. Vrlo je popularna ove jeseni. Kako smo sve bliže zimi koža je svjetlija pa ova topla nijansa više odgovara licu. Lice će izgledati svježije i zdravije. Frizer Richy Kandasamy za tamniju i maslinastu put predlaže nijanse meda i jantarne, dok za svijetlu put preporučuje plave nijanse koje idu prema bakrenim i narančastim tonovima.

Bombshell ili ledeno plava nijansa

"Platinasto plava i ledeno plava su vrlo snažne nijanse. Kod ovih boja je ključno maknuti žute podtonove. Može se koristiti ljubičasti tonik ili tonik na bazi pepela tijekom tretmana u salonu, a kod kuće treba redovito koristiti šampon ili masku za neutraliziranje pigmenta", objašnjava George Papanikolas, glasnogovornik brenda Matrix.

Kontrast u kosi

Jedan od najvećih trendova za plavu kosu u posljednje vrijeme je kontrast, a prednji pramenovi su puno svjetliji. Na ovaj način će se stvoriti veći volumen kose, a lice će izgledati svježije zbog svjetlijih pramenova na licu. Idealno za žene koje vole prirodan i moderan izgled.

Balayage pramenovi

Među brojnim trendovima koji su se pojavili u posljednje vrijeme pokazalo se da žene obožavaju balayage pramenove. Zbog slobodnije tehnike dobiva se prirodna dinamika boje, a rezultat je vrlo jedinstven i prirodan. Također je odlična tehnika kada žene žele tamne nijanse kose pretvoriti u svjetlije.

Tamniji korijen

"Žene su tamniji korijen na plavoj kosi sada već prihvatile kao klasik. Čak i samo jedna tamnija nijansa na tom prijelazu daje poseban rezultat, a kosa tako izgleda svježije i zdravo", objašnjava Papanikolas za Whowhatwear.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.