Ona je najmoćnija Francuskinja: U braku je s 25 godina mlađim, oduševljava životnom pričom, ali i modnim stilom

Brigitte Macron je najutjecajnija Francuskinja na svijetu, a njezina je životna i ljubavna priča turbulentna u toj mjeri da na prvu djeluje kao da je ispala iz nekog romantičnog romana. Donosimo ti kratak pregled života ove slavne dame, kao i njezinih najboljih modnih izdanja

Ona je najmoćnija Francuskinja: U braku je s 25 godina mlađim, oduševljava životnom pričom, ali i modnim stilom

Prva dama Francuske svima je dobro znana Brigitte Macron, 67-godišnja supruga francuskog predsjednika Emmanuela Macrona. Ova plavokosa Francuskinja svakim svojim pojavljivanjem u javnosti puni stupce tabloida, ali i modnih časopisa. Jedni joj se dive, drugi ju pak osuđuju, no jedno je sigurno – Brigitte Macron nitko ne može reći da se ne zna dobro odijevati.

Ova bivša profesorica književnosti napustila je svoje predavačko mjesto u elitnoj privatnoj srednjoj školi u Parizu 2015. kako bi pomagala svom 25 godina mlađem suprugu u njegovoj političkoj karijeri. Zanimljivo je kako je svog supruga, danas najmoćnijeg čovjeka Francuske, Brigitte upoznala tako što mu je predavala dok je on bio u srednjoj školi. Naime, 1990-ih je Brigitte predavala francuski jezik i latinski u jezuitskoj srednjoj školi u Amiensu, gdje je upoznala sadašnjeg predsjednika i svog budućeg supruga.


Ovaj slavni par već je tada započeo svoju atipičnu romansu koju su mnogi zbog iznimno velike razlike u godinama osudili. Emmanuel i Brigitte tako su se skrivali i dugo godina nisu javno priznavali svoju ljubav. U trenutku kada su se zaljubili jedno u drugo njemu je bilo 15, a njoj 40 godina. Da bi stvar bila neobičnija, Emmanuel je išao u razred s Brigittinom kćerkom iz prvog braka, Laurence.

Naime, ova se impresivna žena prvi puta udala 1974.godine za bankara Andréa-Louis Auzièrea, a s njim je dobila i troje djece. Na kraju se od njega razvela u siječnju 2006. da bi se za Macrona udala u listopadu 2007. godine. Danas ovaj power couple pali i žari svjetskom i francuskom političkom scenom, a mediji su pratili svaki njihov korak.


Modnim je stručnjacima osobito za oko zapeo Bigittein odmjereni, damski stil koji mnogi uspoređuju s onim Melanie Trump. Elegantni kompletići, odijela i vrhunski kaputi glavne su značajke stila Prve dame Francuske, a mi ti donosimo galeriju fotografija modnih izdanja gospođe Macron kako bi se i sama uvjerila kako se doista radi o vrsnoj poznavateljici mode.

Limun žuti kompletić za suprugu francuskog predsjednika

Elegantno izdanje u bijelom kaputu

Minimalistička prljavo ružičasta haljinica

Casual crveno izdanje

Prva dama Francuske se ne boji pokazati koljena

Ovo nebesko plavo izdanje mnogi smatraju i Brigitteinim najboljim

Kombinacija bijele i zlatne boje za svečane prilike

Oličenje jednostavnosti i elegancije

Seksi hrabro izdanje bivše profesorice

S kostimićem vojničkog stila nemoguće je pogriješiti

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.