Alma savjetuje: Neobični izrezi su hit- evo koji smanjuju, a koji povećavaju prsa

Velika ili mala prsa? Kad je u pitanju gornji dio odjeće što tražiš- rješenje za povećavanje ili smanjivanje dekoltea? Kako smo na početku novog godišnjeg doba, ali i modne sezone, naša stilistica Alma donosi savjete koje izreze odabrati za postizanje savršenog looka

4- 229,90 kn.webp
Foto: Mohito

Što je trenutno u fokusu? 

Kad malo bolje pogledaš ponudu odjeće u trgovinama, što vidiš? Ili duboki V ili majice s okruglim ili lađa izrezom koje su ukrašene trakicama koje stvaraju asimetriju. Ima ih kratkih, zapravo tipića, ali i klasičnih majica koje se lijepo mogu kombinirati uz sako ili kardigan. Kćeri prepusti topić (barem za vikend izdanje) a ti se fokusiraj na tunike ili majice, kaže naša stilistica i modna savjetnica Alma Premel Zoko.

shimmer fallback

Evo što povećava a što smanjuje dekolte?

shimmer fallback
shimmer fallback

Majice i puloveri V izreza, po mnogima od vas smanjuju prsa. Ok, neki od njih i smanjuju, ali koji su to. Evo dva primjera trendy V izreza- plitki i duboki V. Dok plitki (crna majica) optički povećava dekolte, drugi duboki smanjuje. Kod bijelog pulovera je zanimljivo i to da tanka bijela linija unutar crnog širokog ruba dodatno smanjuje dekolte i pruža mogućnost ženama s većim prsima da odjenu ovakvo pletivo.  

Gdje je nestao okrugli izrez?

Čini se da je upravo on ove sezone posebno inspirirao modne dizajnere jer ovakvih rješenja ima većina kolekcija, poput ove iz Mohita.  Uz klasični okrugli izrez tako se pojavljuju i trake ili jednostavno otvori koji otkrivaju dio kože ispod ili iznad ruba majice. Koji dizajn povećava, a koji smanjuje prsa? Asimetrija je uvijek odlično rješenje za optičko sužavanje i smanjivanje pa takvu majicu odaberi imaš li velika prsa. Pomalo strogi, visoki okrugli izrez u kombinaciji s otvorom u visini prsne kosti stilizacija je majice i chokera u jednom i to optički povećava. No, ako ti se ovakve majice jako sviđaju, odaberi model koji ima širi prorez na sredini majice veći kako bi se nazirao definiran dekolte (širi V) što će optički smanjiti gornji dio tijela. Ove su sve majice u tamnim nijansama, a crna sama po sebi sužava. Želiš li nositi boje, evo još jednog savjeta za odabir boje majice- hladne boje (plava, zelena, ljubičasta) optički sužavaju, a tople boje (crvena, narančasta i žuta) proširuju. 

shimmer fallback
shimmer fallback
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.