Ne znate ništa o naočalama ako ne poznajete Ray-Ban Aviator

Ray Ban proslavio rođendan svojih legendarnih avijatorica

Ne znate ništa o naočalama ako ne poznajete Ray-Ban Aviator

Šest novih stilova Ray-Ban Aviatora – Ray-Ban Aviator Craft, Aviator Road Spirit, Aviator Tech, Aviator Titanium, Aviator Metal Glide, kao i posebna ograničena kolekcija Ray-Ban Aviator Ultra Gold predstavljeno je na velikom eventu održanom u londonskoj Scali.Ovime je Ray-Ban proslavio rođenje branda reizdanjem njihovog najikonskijeg modela – Ray-Ban Aviatora. Događanje se fokusiralo na zvukove i stilove 70-ih godina koji su imali velikog utjecaja na neke od poznatih bendova današnjice.

Ray-Ban Aviator i rock’n’roll oduvijek su se zajedno razvijali i bili povezani kroz najrazličitije glazbenike koji su nosili i još uvijek nose ovaj model kao nezaobilazni modni dodatak.  Sedamdesete godine, u vrijeme kad su i Aviator i muzika sazrjeli, najviše su obilježile pojavljivanje dvije grupe. Sa svojim bazičnim blues krikom i agresivnim nastupom, Iggy&The Stooges nisu zvučali ni izgledali kao nitko prije njih, dok su The New York Dollsi kombinirali androginost Rolling Stonesa, pop zvuk i glam rock čime su stvorili potpuno novu vrstu muzike koja je nagovijestila punk i heavy metal.

Image


Plasticines

Upravo su ova dva benda zapalila promociju novih avijatorica, potonji u Londonu, a Stoogesi u New Yorku. U Londonu su još nastupili i The Big Pink iz Londona i francuska rock grupa Plastiscines, uz specijalni DJ set Jarvisa Cockera, frontmena grupe Pulp. U velikoj jabuci pak su zarokali The Virgins, Free Energy i DJ Roxy Cottontail. 


Image
ImageImage
Image
Ray-Ban Aviator kolekcija

Sve je započelo 1929. godine kada je pilot John MacCready zatražio pomoć od tvrtke Bausch&Lomb u osmišljavanju naočala koje bi štitile oči pilota od bljeska sunca na velikim visinama, a koje bi u isto vrijeme omogućavale čisto vidno polje. Kompanija je prihvatila izazov i razvila najnoviji tip naočala s lećama koje blokiraju veliki dio vidljivog svjetla. Tako su nastale prve Ray-Ban naočale sa zelenim anti-glare lećama, koje su se ubrzo razvile u kultni model metalnih okvira – Ray-Ban Aviator. Ray-Ban Aviator srce je Ray-Ban kolekcije, a sada posjeduje i cijelu obitelj modela: klasični, tehnološki, dragocjeni, kreativni, zlatni i onaj za na put.

Classic Aviator       

Image


Ovaj je okvir postao ikona stila i dizajna, ali i model koji je označio rođenje jedne bezvremene legende. Ray-Ban Aviator postupno je zaslužio svoje mjesto osnovnog modnog dodatka za oba spola, a svoju reputaciju opravdava pružajući onome tko ga nosi maksimalnu zaštitu uz karakterističan stil koji je zahvaljujući mnogim hollywoodskim zvijezdama postao svjetski poznat.


Metal Glide  

Image


Ray-Ban je ponovno izdao svoje najikonskije modele u eksploziji svježih boja. Svijetle, hrabre boje naglašavaju originalni nekonformistički duh koji ostaje odlika Ray-Bana kao branda. Aviator je dobio novu “robu” u novim sjajnim i duhovitim bojama sa ton-na-ton lećama koje ističu Ray-Banov nezavisni duh koji živi  još od 1937. godine.


Ray-Ban Craft                  

Image


Na ovim restiliziranim modelima gornji ukras i krajevi ručica naočala obučeni su u mekanu ručno šivanu kožu. Nova je kolekcija slavljenje umješnosti u izradi, važnog i vrijednog elementa u povijesti Ray-Bana. Ray-Ban naočale oduvijek  su odražavale stav hrabrih i jedinstvenih individualaca koji ih nose.


Road Spirit      

Image


Aviator je s novim Road Spiritom dobio novu “robu”. Detalji na okvirima daju ovom evergreen modelu mladenački izgled namijenjen ljudima koji žive na putu.


Titanium                

Image


Ovaj je model napravljen potpuno od titana kao garancije čvrstoće, fleksibilnosti, maksimalne udobnosti i lakoće. Ray-Ban Titanium kombinira estetske karakteristike modela s udobnošću materijala, a povećana kvaliteta i polarizirane/gradirane leće čine ove naočale jedinstvenima.


Ultra Gold    

Image


Ray-Ban Ultra limitirana je kolekcija ove ikone stila, obnovljenog dizajna njegovih klasičnih oblika, obogaćena novim, prestižnim detaljima uz pomoć najmodernije tehnologije: titan, beta-titan i čisto zlato, kombinirajući suvremeni ukus s tradicijom, tehnologiju s ljepotom, solidnost s legendom. Cijeli je okvir pozlaćen 22-karatnim zlatom i ima nove P3 (P-Cube) leće koje odražavaju kvalitetu i tehnološko srce Ray-Ban Ultra dizajna.


Tech                                    

Image


Ray-Ban Tech najnaprednija je kolekcija sunčanih naočala do sada, okvira napravljenih od ugljičnih vlakana, P3 i P3PLUS lećama i krajevima ručica koji dolaze iza ušiju izrađenih tehnologijom injektiranja gume. Te značajke omogućuju Ray-Ban Tech kolekciji izuzetnu lakoću, a u isto vrijeme i nevjerojatnu otpornost te omogućuju maksimalnu udobnost, besprijekornu vidljivost i 100%-nu UV zaštitu, bez stilskih kompromisa.


Image


We Are Scientists

Image
Image


Little Boots                                               Sadie Frost

Image


Megan Fox