Naša modna savjetnica Alma otkriva: Dolčevita je i za žene velikih grudi

Dolčevita je zimi 'it' modni komad, a naša Alma Premerl Zoko zna kako je 'isfurati' na šik način

Naša modna savjetnica Alma otkriva: Dolčevita je i za žene velikih grudi

Kad je o sve popularnijem, ali i vrlo praktičnom odjevnom predmetu riječ - dolčeviti, žene često imaju predrasude. Posebno one širih ramena i jačih prsiju koje su 100% sigurne da ovaj odjevni predmet 'deblja'. Budući da je hladniji dio godine tu, a dolčevita u ovoj sezoni doživljava svoj veliki come back, drage moje žene, evo pet ključnih savjeta kako se sprijateljiti s dolčevitom i nositi je na šik način.


via Giphy

Dolčevita je majica i tako joj pristupi

Majica koja se može nositi samostalno ali i ispod određenog odjevnog predmeta. Kako onda ona povećava obujam gornjeg dijela tijela? Riječ je o krivo odabranom modelu dolčevite - njezinoj dužini, širini i gornjem dijelu koji prianja uz vrat. 

Image


Mohito, 149 kn

Ovratnici su zapravo izrezi

O tome razmišljaj prilikom odabira ovog odjevnog predmeta! Kako ćeš u masi dolčevita u trgovini odabrati pravu? Ovo je moj savjet - što su ti šira ramena, jače ruke, veća prsa to neka dolčevita bude više 'otvorenija'. Na taj način će ovratnik optički suziti gornji dio tijela a nosiš li ga malo asimetrično optički će smanjiti i veća prsa. Isto tako ženama manjih prsiju volumen će dati uska dolčevita uskog ovratnika. 

Image


Mohito, 189 kn

Dolčevita i vrat

Kako bi lijepo izgledala u dolčeviti pazi kako ćeš njezin 'ovratnik' nositi u skladu s dužinom i širinom vrata! Ovo je savjet - što je duži vrat, to neka je dolčevita kraća (najbolje je nositi polu dolčevitu). Suprotno tome, kratki vrat će izgledati duže u modelu dolčevite čiji ćeš 'ovratnik' podignuti ispod brade. Pazite samo na podbradak ako ga imaš. U tom slučaju -  odustani od ovog odjevnog predmeta! 

Image


Mohito, 189 kn 

Širina i dužina su itekako važne

Dolčevita nije samo uska majica koja se nosi ispod treger haljine.  Ako si građe tijela jabuka, što znači da ti je 'sve u trbuhu' za tebe je širi model dolčevite, otvorenijeg ovratnika. Ako ovakvu dolčicu nosiš uz tajice ili usku suknju izgledati ćeš puno mršavije. Za one koje su kruškice ( naglašeni bokovi i široka bedra) idealni su modeli uskih dolčevita uskog ovratnika koje se lijepo kombiniraju uz hlače povišenog struka. Uz ova dva odjevna predmeta povećan je gornji dio tijela, a sužen donji.  

Image


Mohito, 229,00 kn

Tkanine 'debljaju' - ne model

Zapamti to prilikom kupovine. Upravo to je i odgovor na pitanje zašto ti neka dolčevita dobro stoji, a neka ne. A isti je model! Evo savjeta kojeg trebaš- što su veća prsa i naglašeniji trbuh biraj model od finog mekanog, ali gustog pletiva. Suprotno tome što si mršavija to neka dolčevita bude rahlo pletena kako bi ovratnik postao svojevrsni modni detalj. Pazi i na relaciju visina-dužina dolčevite! Što si niža to neka dolčevita bude gusto tkana dužine do malih bokova.    

Image


Mohito, 229 kn