Najveće ljetne modne pogreške koje radimo

Iako je današnja moda liberalnija više nego ikada prije, još uvijek postoje krivi odabiri

Najveće ljetne modne pogreške koje radimo

U današnje vrijeme moda je liberalnija nego ikada prije. Svakodnevno možemo vidjeti svjetske modne dive kako nose slip haljine s kućnim papučama, tigrasti uzorak s ružičastim krznom, biciklističke hlačice i mnoge druge modne eksperimente koji su najednom društveno prihvaćeni pod klasifikacijom "lijepo i moderno".

Dakako o ukusima se ne raspravlja, a mnoge žene su sretne što napokon ne moraju strogo paziti na ono sto se nosi, a što ne, zato što se danas sve nosi, ako to znaš nositi sa stavom. No, još uvijek postoje određene granice u modi koje je vrlo lako prijeći. Donosimo ti najčešće ljetne modne pogreške koje bi trebala izbjegavati.

1. Kupaći

Image


(FOTO: Pexels)

Highstreet brendovi obiluju raznim kreativnim verzijama bikinija, tankinija i svih drugih verzija kupaćih kostima. No, ne zaboravi da nisu svi dizajnirani za plivanje (ne želiš valjda da ti nešto "ispadne" na plaži punoj obitelji s djecom), ili za sunčanje (razmisli samo kakve će ti tan lines ostaviti taj asimetrični bikini). Za početak ljeta radije izaberi klasični oblik i neobičan uzorak, a kada se zasitiš plivanja i dobiješ boju možeš izabrati kreativni kupaći za opuštanje u hladu ili beach baru.

2. Cipele

Image


(FOTO: Pexels)

Udobnost cipela ti uvijek treba biti na prvom mjestu. Osim ako se radi o onom jako bitnom izlasku gdje ćeš obući nove štikle bez obzira na to što se osjećaš kao da hodaš po iglama, riskiraš ozljedu gležnja i naprosto znaš da ćeš se putem kući izuti. No ipak probaj izbjegavati katastrofalne pogreške kao što su kroksice, neonske štikle ili, ovo je čak grijeh i napisati, sandale i čarape. Za kamenu plažu radije odaberi slatke ravne sandale umjesto sandala na punu petu, zato što ćeš se spotaknuti više puta nego Bambi na ledu, a za šetnje uvijek možeš odabrati niske conversice koje su uvijek udobne. 

3. Kriva veličina

Image


(FOTO: Pexels)

Vidjela si savršenu ljetnu haljinicu u Zari, no nažalost tvoje veličine više nema. Kladiš se da bi mogla stati u manji broj, samo ovaj jedan put. No, kada ju zapravo probaš ne osjećaš se ugodno niti lijepo, te razmišljaš hoćeš li ju ikada zapravo obući. U ovom slučaju radije izaberi drugu haljinicu ili upitaj prodavačicu imaju li tvoju veličini ili hoće li ju uskoro dobiti. Sjeti se samo da si ti možda uzela zadnju veličinu haljinice nekoj drugoj djevojci koja ju isto tako želi, a možda joj bolje pristaje.

4. Previše širokih slojeva

Široko je novo usko. Zadnjih par sezona, široki komadi odjeće su postali popularniji od uskih, a mnoge od nas su odahnule i veselo prihvatile ovaj trend. No, ne zaboravi da se i ovdje možeš pogriješiti. Rade izaberi jedan široki komad, npr. košulju ako imaš jači gornji dio tijela, ili dugu lepršavu suknju ako ne voliš pokazivati svoje bokove. Ako ipak želiš cijeli prozračan outfit onda izaberi maxi haljinu i problem je riješen!

5. Lažni ten

Sve mi potiho znamo da je jedan od glavnih ciljeva preko ljeta postići ten brončane božice. No, solarij ili neki drugi oblik umjetnog tamnjenja ti većinom može donijeti više zla nego dobrog. Sjeti se samo mrlja na odjeći, neujednačenog tena, te pogleda koji uputiš djevojkama koje su se malo zaletjele pa sada izgledaju kao ženska verzija Donalda Trumpa. Radije izaberi prirodan opciju tamnjenja koja će očuvati zdravlje tvoje kože, a i ugled.