Najležernije palazzo hlače u kojima nam nikad neće biti vruće: 10 očaravajućih modela iz high street ponude

Vrući dani sve su bliže, a mi se veselimo lepršavim i prozračnim ljetnim odjevnim kombinacijama koje smo u karanteni imale vremena pomno isplanirati. Među obaveznim ljetnim komadima su definitivno i palazzo hlače, model uz kojeg nećeš ni znati da su temperature visoke

Najležernije palazzo hlače u kojima nam nikad neće biti vruće: 10 očaravajućih modela iz high street ponude

Palazzo hlače su po definiciji duge ženske hlače koje pokrivaju gležnjeve ili sežu malo iznad njih, a karakteristično za njih je njihova širina, tj. lepršavost koja dopušta slobodno kretanje i pomalo podsjeća na kroj suknji. Ove ekstremno široke ljepotice idealni su odabir za sve casual, ali i svečane prilike ljetnih mjeseci. U njima znojenje nije problem, a izgledaju ženstveno, zavodljivo i vrlo cool. 

Image

Izabrale smo 15 modela proljetnih hlača iz Zare, ali bilo se teško odlučiti što je najbolje


Obično izrađene od nježnih, prozračnih materijala poput svile, satena i najfinijeg lana, palazzo hlače čest su gost naših proljetnih i ljetnih garderoba, a i ove su sezone preplavile ponudu high street brendova. Inače, ovaj je stil ženskih hlača postao popularan 1960-ih godina, a vrhunac popularnosti dosegnuo je 1970-ih kada su ih nosili i muškarci. Zvonolik kroj palazzo hlača, zanimljivi uzorci i jarke boje 1970-ih su bili apsolutni fashion hit, a iako danas ove hlače nisu najtraženiji komad odjeće i dalje imaju važnu ulogu u ljetnim modnim kolekcijama. 

Stil palazzo hlača razvio se iz širokih zimskih hlača koje su 1930-ih i 1940-ih nosile žene. Ovaj stil popularizirale su glumice poput Katharine Hepburn, Grete Garbo i Marlene Dietrich. 1960-ih pojavio se problem jer neki restorani nisu željeli primati žene koje nose hlače, pa su tako u modu ušle vrlo široke palazzo hlače zbog čijih se nogavica rijetko može i primijetiti da se radi o hlačama, a ne o suknji. Karakteristično za palazzo kroj hlača je taj da se nogavice jednako šire od struka do gležnjeva i time se razlikuju od takozvanih trapezica koje se šire od koljena na niže.

Kako bi se i sama uvjerila da se radi o odličnom rješenju za sve tople dane kada želiš izgledati stylish, a da se ne skuhaš, izdvojile smo 10 lijepih modela iz aktualne high street ponude. 

Zara palazzo hlače cvjetnog uzorka - 139 kuna

shimmer fallback

Oysho satenske palazzo hlače - 199 kuna

shimmer fallback

Cvjetne Zara palazzo hlače - 229 kuna

shimmer fallback

Oysho palazzo hlače - 259 kuna

shimmer fallback

Točkaste palazzo hlače iz Zare - 139 kuna

shimmer fallback

Vesele Oysho palazzo hlače - 259 kuna

shimmer fallback

Mango elegantne palazzo hlače - 449 kuna

shimmer fallback

Poslovne palazzo hlače u boji fuksije - 249 kuna

shimmer fallback

Mango satenske sjajne palazzo hlače - 349 kuna

shimmer fallback

Bašunaste izvezene palazzo hlače iz Manga - 449 kuna

shimmer fallback
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.