Kako smanjiti majicu na dva jednostavna načina

Vjerojatno ste se barem jednom pitali kako smanjiti majicu kod kuće, a u nastavku donosimo dva lagana načina koje vrijedi isprobati

Kako smanjiti majicu na dva jednostavna načina

Ako ste ikada kupili majicu i shvatili da vam je ipak prevelika, sigurno ste se pitali postoji li način kako smanjiti majicu kod kuće. Dobra je vijest da odjevne predmete u nekoj možete smanjivati koristeći vruću vodu, perilicu rublja ili sušilicu. Na nekim će materijalima ove metode djelovati uspješno, dok na drugima neće imati željeni efekt. Tkanine koje će se smanjiti djelovanjem topline prirodni su materijali poput lana, satena i pamuka, a ako je vaša majica napravljena od jednog od tih materijala možete iskušati koliko će ova metode biti djelotvorne.

Image


(FOTO: Pixabay)

Jedan od najpristupačnijih načina kako smanjiti majicu jest koristeći vruću vodu. Kako bi efekt bio što bolji, važno je da vodu zagrijete u loncu i u vruću vodu ubacite majicu koju trebate ostaviti minimalno pet minuta. Ovaj postupak možete ponavljati i više puta ako niste zadovoljni količinom smanjenja majice. 

Drugi način kako smanjiti majicu je koristeći perilicu rublja. Postupak je vrlo sličan, samo što će perilica sve odraditi za vas. Jednostavno odaberite program pranja s najvećom temperaturom i operite majicu.