Pogledaj u podlaktice

Jesi li tip za zlato ili srebro? Tvoj ton kože određuje koji ti nakit stoji

Nakit će podići svaki outfit, no ipak treba znati neka pravila kako ga nositi. Odabereš li savršeni, zabljesnut će u punom sjaju, što mu je i smisao

brooke-cagle-kElEigko7PU-unsplash.jpg
Foto: Unsplash

Rijetko koja žena ne voli nakit, a i ta koja misli da ga ne voli, vjerojatno samo još nije pronašla svoji savršeni komad.

Jedna od bitnijih stvari, kada je riječ o nakitu je ta da odgovara tvome podtonu kože. Sigurno si primijetila kako nekim ženama savršeno stoji žuto zlato, dok neke sjajno nose srebro i bijelo zlato.

Tajna je upravo u podtonu kože koji ćeš odrediti vrlo jednostavnom metodom - promotri žile na unutarnjoj strani svoji podlaktica. Ako su zelenkaste boje, imaš tamniju kožu odnosno topli podton i savršeno će ti odgovarati tople boje zlata, poput onog žutog. Ako su tvoje žile plave, imaš hladni podton i svijetlu kož pa će ti odgovarati bijelo zlato i srebrni nakit. Kod toplog podtona kože prevladava žućkasti pigment, a kod hladnog on više naginje nježnoružičastoj. Postoji i neutralni podton, a imaš ga ukoliko se, gledajući u svoje žile ne možeš odlučiti jesu li one zelene ili plave. Takvom podtonu odgovara i zlato i srebro.

Image
Neodoljivi komadi nakita

Nakitom možeš podignuti baš svaku kombinaciju

Kod odabira nakita dobro je obratiti pažnju i na boju kose i očiju - brinete i crnke trebale bi birati žuto zlato, a plavuše bijelo i srebro. Isto vrijedi i za oči - smeđe i zelene - žuto zlato, plave - bijelo. Ukoliko ovaj "detalj" ne uzmeš u obzir i forsiraš nakit koji ne odgovara tvojoj puti, moglo bi se dogoditi da ta divna ogrlica ili naušnice odigraju sasvim suprotnu ulogu i umjesto da naglase tvoju adute, pretvore ih u nedostatke - hladnu put dodatno će naglasiti nakit u toplim nijansama, a toplijem podtonu dat će sivkastu nijansu srebrni nakit.

Osim za odabir nakita podton kože bitan je i za odabir pudera, no o tom drugom prilikom.

Odredi što želiš naglasiti

Koji je tvoj adut? Oči, lice, vrat, ruke? Na što bi htjela na svome tijelu privući pozornost? Za dio tijela koji smatraš najprivlačnijim, biraj veće komade nakita. Ako nosiš upečatljivu ogrlicu, neka naušnice budu diskretne. Ako nosiš veliki prsten, neka narukvica bude nenametljiva. Nikako nemoj nositi više "jakog" nakita odjednom. Bitno je dobro ga izbalansirati za cjelokupni dojam.

No, na koncu. nakit osim estetske ima i emotivnu dimenziju. Ukoliko ti ga je poklonila draga osoba ili si ga naslijedila od bake, sasvim je nevažno je li on srebrni, zlatni ili od drveta. Od srca je i to je njegova vrijednost.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.