Nisu za svakoga

Top ili flop: Japanke na petu sve su popularnije, a mi smo pronašle modele iz high street ponude

Pripadnice estetike ružnoće, japanke na petu obuća su koja nije za svakoga, a iz godine u godinu sve su popularnije. U nastavku pogledaj naš izbor iz high street ponude

profimedia-0507147340.jpg
Foto: Profimedia

Ljeti nema udobnije i laganije obuće od japanki - one su savršene i za plažu i za šetnju gradom i nema osobe koja ih ne voli. Ipak, u posljednje su vrijeme sve popularnije japanke na petu, modeli japanki koji definitivno nisu za svakoga i oko kojih se često lome koplja.

Image
Statement modeli

Podižu svaki look: Upečatljive sandale na petu u jarkim bojama

(Ne)omiljene japanke na petu dio su takozvanog pojma "ugly chic" ili estetike ružnoće koju je još u devedesetima popularizirala Miuccia Prada, pa ih je tako modni brend Prada izbacivao svake godine u svojoj kolekciji. No, Prada nije jedina - i brojni drugi high end i high street brendovi predstavili su svoju inačicu japanki na petu koje su ove sezone nekima ljepše, a nekima ružnije no ikad.

A kada je riječ o high street brendovima, japanke na petu su raznovrsne - možeš ih pronaći u svim bojama, od ružičaste i žute do klasične crne, od vinila, ojastučene ili pak one koje se vežu oko gležnja. Ponuda je zaista raznovrsna, a u nastavku provjeri kakve smo sve pronašle u high street ponudi.

Zara, 349 kn

Crne japanke s visokom potpeticom i širokim remenom od vinila vrlo su elegantne zahvaljujući crnoj boji pa ih možeš nositi na ljetne haljine i u posebnim prilikama.

Image

Mango, 169 kn

Visoke sandale od vinila u boji žvakaće gume definitivno će se istaknuti na tebi, ma kakav god outfit nosila, i u njega će unijeti malo boje i malo daška ljeta.

Image

Bershka, 69 kn

Ojastučene japanke sa srednje visokom potpeticom dolaze u maslinasto zelenoj boji koja je pravi klasik i s kojom ne možeš pogriješiti.

Image

Bershka, 125 kn

Kontrastne japanke od vinila s visokom potpeticom dolaze u jednostavnoj krem boji koja ide na sve i vežu se oko gležnja za veću udobnost.

Image

Bershka, 249 kn

Japanke s visokom tanjom potpeticom i remenčićima na vezanje u smeđoj boji možeš nositi u posebnim prilikama na haljine ili neku elegantniju odjeću.

Image

H&M, 210 kn

Pastelno žute japanke-sandale na blok peticu savršene su za sve romantičarke, a odlično će izgledati u kombinaciji s lepršavim ljetnim haljinama.

Image

About You, 379 kn

I ove japanke na petu su u nježnoj nijansi žute boje koja je kao stvorena za ljeto, pa ako je ovaj trend nešto za tebe, s njima ne možeš pogriješiti.

Image

About You, 335 kn

Japanke na petu u krem boji su klasik svih klasika i komad koji ide na baš sve - od traperica i suknji do haljina.

Image