Vrijeme za promjene

Malo inspiracije: Izgledaj šik kao Parižanka uz ove frizure

Parižanke su poznate po stilu koji odiše elegancijom i jednostavnošću, ali i fantastičnim frizurama

profimedia-0418035757.jpg
Foto: Profimedia.hr

Francuskinje su poznate po svom stilu, ali i ležernosti. Uvijek jednostavne, ali opet dotjerane i chic. No, ima jedna stvar koju volimo potražiti na Instagramima profinjenih Parižanki kada tražimo inspiraciju - lijepe frizure. Za razliku od Amerikanki, njihove frizure imaju neku dozu lepršavosti, a njihove šiške su uvijek savršene.

Image
Bezvremenski klasik

Ovo su jedine traperice koje trebaš u ormaru - potvrdile Francuskinje

Kada je u pitanju kosa, Parižanke imaju vrlo jednostavno pravilo - što se manje radi, to bolje. Francuskinje vjeruju da frizura mora biti prilagođena životnom stilu (šampon za suho pranje kose je njihovo omiljeno rješenje). Ležerna, pomalo neuređena frizura je njihova estetika i uvijek izgleda kao da se nisu jako trudile.

Image
Foto: Profimedia.hr

Ove chic dame jednako vole kratku kosu i bob, kao i dugu, a mnoge od njih se vrlo lako održavaju. Također zahtijevaju malo posjeta frizerskim salonima. U nastavku ti donosimo neke ideje za super frizure. Tko zna, možda se odlučiš za malo francuskog chica?

Duga kosa i šiške

Ova frizura je popularna od šezdesetih godina i vremena Jane Birkin, a i danas se može vidjeti na ulicama Parisa. Francuskinje vole ovu frizuru jer izgleda ležerno, a opet elegantno. Može se nositi sa šiškama i razdjeljkom na sredini ili bez razdjeljka. Šiške koje je proslavila Birkin su duge, tik do trepavica i zbog toga ih potrebno redovito šišati. No, izgledaju fantastično.

Klasični bob

Ovo je još jedna popularna frizura na ulicama Pariza, ali i mnoge Hrvatice je obožavaju posljednjih godina. Može biti kraća do srednje duge, a šiške su najčešće iste duljine kao i kosa. No, može biti i s kraćim šiškama. Uvijek se može mijenjati, ali i prilagoditi licu.

Lob i pramenovi

Lob je malo dulji bob jer je kosa odrezana odmah iznad ramena ili malo ispod. Ova frizura je već neko vrijeme jako popularna u Parizu! To je jedna od onih frizura koja pristaje većini žena i koja se može lako oblikovati i održavati. Jedna od najpoznatijih Parižanki, Jeanne Damas, obožava ležerni bob s istanjenim šiškama i pramenovima. Umjesto gustih pramenova koji su ravnomjerno raspoređeni po kosi, Francuskinje radije boje kosu slobodnijim stilom. Vole tamniji dio na vrhu glave, a zatim idu isprane boje prema krajevima. Boja treba biti "mekana" i nedefinirana.

Francuski bob

Ovo je kraći bob, malo ispod uha, ali i sa šiškama do obrva. Frizura koju najčešće povezujemo s Francuskinjama, danas je modernizirana tupim rezom i ležernim valovima. Postoji mnoga varijacija koje se mogu prilagoditi obliku lica. Također se vrlo lako održava i daje licu mladenački duh.

Elegantan dugi lob

Dugi lob je još jedna od omiljenih frizura Parižanki, a obično je ispod ramena. Također odgovara različitim oblicima lica i savršena je frizura za one koji imaju prirodno ravnu kosu. Dugi lob je također vrlo jednostavan za oblikovanje. Nikada ne bi trebala izgledati previše ukočeno, već iznimno prirodno.

Kovrčavi bob

Kovrčavi bob je fantastična frizura za žene koje imaju prirodnu kovrčavu kosu, ali i koje su napravile kovrče. Vrlo ženstvena frizura, zaigrana i lagana za stiliziranje. No, ono što je najbolje je da se možemo igrati s duljinom jer bob može biti različite duljine. Kosa s kovrčama može biti i stepenasto ošišana, ravno ili na neki drugi način.

Duga plava kosa sa slojevitim šiškama

Ova frizura inspirirana je jednom od najvećih francuskih diva, s Brigitte Bardot i njezinim stilom iz 70-ih. No, i danas se može vidjeti na ulicama Pariza. Duga plava kosa i slojevite šiške su vrlo ženstvena kombinacija. Dobra je opcija za sve žene koje se boje skratiti šiške jer se slojevite šiške stapaju s ostatkom kose, što znači da se mogu oblikovati na različite načine. Doista, mogu se razdvojiti po sredini, ostaviti ravno ili staviti na stranu. Kako bi zadržale lijepu nijansu plave boje Francuskinje barem jedno tjedno koriste ljubičasti šampon za skidanje narančastih i žutih tonova.