Canali kolekcija za proljeće/ ljeto 2014.

Veličanstvena elegancija najromantičnijeg grada na svijetu poslužila je kao inspiraciju za novu Canali kolekciju

Canali kolekcija za proljeće/ ljeto 2014.

U bajkovitom svijetu nejasnih granica, sjena i svjetla, crni i bijeli pariški svemir izgrađen od metafizičkih oblika. Putovanje vlakom, brzo izmjenjivanje seoskih krajolika. Vlak usporava i postupno se pojavljuju krovovi na Champs Élysées, Île Saint-Louis i veličanstvenom Gare du Nord. Osjećaj iluzije pokreta, između mjesečevog krajolika i grada, obilježen je hipnotičnim ritmom tipičnim za filmove Jean Cocteaua. Sjene blijede, otvarajući put eksploziji svjetla i boja za kolekciju proljeće/ ljeto 2014. Potezi kistom obojanog „en plein air“ osvjetljavaju kolekciju, dizajniranu za svjetskog muškarca s mnogo lica koji, poput Jeana Cocteaua, voli iznenaditi ironijom i stvoriti nova pravila zaigranim, ali besprijekornim osobnim stilom.


shimmer fallback


Meke linije prožimaju siluete, bez da ih naglašavaju. Jakne su duže, dok je struk naglašen tankim remenima od krokodilske kože. Hlače s jednim ili dva nabora opušteno vise, a oko gležnjeva su stegnute visokim manžetama, kako bi otkrile šarene čarape ukrašene točkicama ili prugama. Sve je dodatno usklađeno dvobojnim mokasinama karakteristične Canali teksture. Pruge i točkice ublažavaju strogoću klasične elegancije te su nit vodilja kolekcije; formalna i pamučna odijela, dekonstruirane jakne i duster kaputi koji podsjećaju na Palais Royal i njegove prugaste stupove. On je moderan muškarac koji zapanjuje smislom za humor. Uz odijela s tankim prugama, pamučne košulje i hlače s točkastim dizajnom, Canali muškarac samouvjereno nosi Toile de Jouy jakne i hlače sa zavodljivim dekoracijama sirena, isprepletene prepoznatljivim Canali monogramom.

shimmer fallback


Canali SS14 kolekcija ne poigrava se samo printovima nego i bojama, u obliku jedinstvenih, ekskluzivno dizajniranih tkanina koje donose odmak od klasičnih muških tonova boja. Od puderastih, gotovo kredastih nijansi meda i sive boje, prebacuje se na dublje nijanse kraljevski plave i tamno crvene. Torbe od jelenje kože, dekorirane Canali teksturom, kvadratni džepovi od čiste svile i igle za kravate koje se nose ispod džepova jakne ili na reveru predstavljaju dekorativan detalj koji obogaćuje besprijekorno krojena odijela te nadilazi načela klasicizma s majstorstvom i profinjenošću.shimmer fallback
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.