Modni makeover

Znaš li koje su modne pogreške zbog kojih izgledaš starije?

Važno je odabrati čiste i klasične linije jer se uvijek nose, a kod trendova treba biti umjeren i paziti da se uvijek odabere dobar broj odjeće

profimedia-0632114917.jpg
Foto: Profimedia.hr

Nema velike tajne za lijepo i elegantno starenje, za početak je važno prihvatiti svoje godine i uživati u svakom desetljeću života i onome što donosi. No, mnoge žene čine pogreške vezane za modni stil koje ih sprječavaju da izgledaju još bolje.

Image
MODNI TRIKOVI

Kako sakriti trbuščić uz prave bluze i haljine?

Izbor odjeće, kao i izbor frizure i šminke, treba se razvijati kako godine prolaze. Ako ustraješ na nekim modnim komadima koji su odlično izgledali prije 15 godina možda ćeš izgledati starije nego što jesi. U nastavku otkrij o kojim se najčešćim pogreškama radi i kako ćeš uz nekoliko trikova sigurno izgledati mlađe i svježije.

Trendovi brzo prolaze

Vrlo je važno mudro uložiti svoj novac, a to znači da trebaš izbjegavati trendove koji će nestati za nekoliko mjeseci. Kupovanje ovakvih stvari samo je bacanje novaca. Umjesto toga, puno je bolje ulagati u bezvremenske komade koji će trajati godinama i koji se mogu dobro kombinirati. Na primjer, uloži u komade od kože i pazi da uzorci budu cvjetni, crni i karirani, a hlače i suknje budu kvalitetno krojeni.

Image
Foto: Unsplash

Komadi iz prošlosti

Većini žena ipak ne pristaje isti modni stil u 27. i 45. godini. Žena može imati isti broj kilograma, ali će njezino tijelo ipak drugačije izgledati. Ili možda savršeno pristaje, ali je neprikladno za tu dob. Ako stvarno želiš zadržati neki komad odjeće onda ga odnesi krojačici i preuredi prema svojim trenutnim proporcijama. Haljina se može preurediti u suknju ili nešto drugo, no ako je nemoguće onda ga proslijedi dalje.

Image
Foto: Unsplash

Krivi broj odjeće

Možda si odlično izgledala u broju 38 proteklih desetak godina, no danas možda nije tako. Naravno, možda ćeš uspjeti navući omiljene traperice i zakopčati ih, ali ako su preuske ili neudobne izgledat ćeš lošije i starije u njima. Možda se radi o manjem broju, ali nećeš izgledati mlađe! Nemoj biti opsjednuta veličinom koja piše na etikete i usredotoči se na odjeću koja će ti savršeno dogovarati. S druge strane, nemoj se pokrivati ​​širokom, vrećastom odjećom jer misliš da ćeš pokriti dijelove tijela koji ti se na sviđaju. Ako nosiš odjeću koja je prevelika izgledat ćeš još veće i starije. Na prvom mjestu je važno pronaći dobar i udoban kroj jer ćeš se osjećati samopouzdano, a to znači i mlađe.

Image
Foto: Unsplash

Pogrešne boje

Odabir boje jako utječe na modni stil, ali i na to hoćemo li izgledati mlađe ili starije. Odabirom pogrešne boje žena može izgledati bezbojno i loše. No, ako želiš izgledati blistavo i svježe onda je dobro odabrati boje koje naglašavaju prirodni ten kože.

Image
Foto: Unsplash

Krivi broj grudnjaka

Većina žena zaboravi na ovo i kako godine prolaze ne mijenjaju broj grudnjaka. No, grudnjak koji dobro pristaje izuzetno je važan za cijeli outfit. Za početak je važno pronaći broj koji dobro pristaje jer će se kod preuskog grudnjaka pojaviti izbočine na pogrešnim mjestima (na leđima, ispod pazuha), a to je upravo znak starenja. Također bi trebalo izbjegavati visoke postavljene grudnjake jer oni kao da vrište "želim izgledati mlađe".

Image
Foto: Unsplash

Staromodni modeli

Odjeća ili modni dodaci koji su očito iz nekog drugog vremena puno govore o stilu, ali i starosti. Stilisti kažu da se komadi, koji pripadaju nekom drugom dobu, najlakše prepoznaju prema ovratniku, obliku rukava ili kroju hlača. Nije važno uvijek biti najmoderniji, ali kada komad odjeća izgleda kao relikvija onda i osoba koja ga nosi izgleda puno starije. Za dobar stil dobro je reciklirati stvari, ali odijevanje kao da još živiš u 80-ima ili 90-ima može izgledati umorno i nepovezano. Stoga je dobro odabrati čiste i klasične linije se uvijek nose, a kod trendova treba biti umjeren.

Image
Foto: Unsplash

Tajice i uzorci

Veliki uzorci, osobito na uskom odjevnom predmetu poput tajica, izgledaju vrlo loše na svakome. Jednostavno su preveliki i kao da naglašavaju da se žena trudi izgledati mlađe. Ako želiš nositi tajice onda izaberi neutralne boje poput crne i izgledat ćeš fantastično. Tajice u ludim bojama rezervirane su za jako mlade ljude.

Image
Foto: Unsplash