Balenciaga Crocs 2.0

Balenciaga i Crocs imaju novu suradnju: Jesu li ovo najružnije cipele?

Nakon prošle suradnje kada su klompe s platformom bile među najpopularnijim cipelama 2018. godine, Balenciaga i Crocs ponovno su udružili snage i sada predstavili klompe sa stiletto petom. Najljepšei najudobnije ili najgore ikada?

balenciaga crocs.jpg
Foto: Balenciaga x Crocs

Ljeto je napokon na vidiku, a stvari se polako vraćaju u normalu: restorani i kafići su puni, modne revije opet možemo gledati uživo, a kad smo kod svijeta mode; ono što je nama danas privuklo pažnju je da Balenciaga i Crocs ponovno surađuju.

Image
Bi li ih nosila?

Top ili flop? Korzet gležnjače za 4000 kuna ili 'kroksice' za više od 5000 kuna

Balenciaga i Crocs još jednom su se udružili za Balenciaginu novu kolekciju za proljeće 2022., te su predstavili gumene čizme do koljena i, malo je reći - jedinstvene klompe sa stiletto petom, u bojama poput zelene, sive i crne.

shimmer fallback

Demna Gvasalia i Christopher Kane popularne Crocsice već su jednom uključili u visoku modu kada su 2017. godine predstavili klompe s platformom, a najnovija suradnja podigla je stvari na potpuno novu razinu.

"Crocs nas je inspirirao i radili smo s njima na Balenciaga reinterpretaciji. Balenciaga x Crocs nije nemoguća suradnja, pitanje ukusa vrlo je subjektivna vrijednost. Vidjet ćemo hoće li ovo uspjeti za šest mjeseci u trgovinama", rekao je Demna Gvaslia, kreativni direktor Balenciage, za francuski Vogue 2017. godine, nazvavši tadašnje klompe s platformom 'najudobnijim cipelama na svijetu'.

shimmer fallback

I zaista jesu doživjele uspjeh jer, po cijeni od 850 dolara (cca 5230 kn), klompe s platformom rasprodale su se prije nego su uopće postale dostupne u trgovinama te su bile među najpopularnijim cipelama u 2018. godini.

Iako Crocs već odavno nudi sandale s petom i platformom, ovo je prvi put da su predstavili stiletto klompe poput ovih. Zasad nije poznato kada će točno stići u prodaju ni koja će biti cijena ovih klompi, ali s obzirom na veliki hit s prethodnom suradnjom, definitivno možemo očekivati sličan razvoj situacije. Ipak, ima onih kojima je spoj crocsica i stilletto pete nešto najgore ikada.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.