Ho, ho, ho!

Alma savjetuje: 5 načina kako nositi 'ružne' božićne pulovere

Sigurne smo da imaš bar jedan božićni pulover, a ako te 'ulovio' blagdanski duh i želiš ih još, evo modni savjeti kako ih najbolje isfurati

alma.jpg
Foto: Nikola Zoko

Ružni božićni puloveri (izvorno- ugly christmas sweaters) ultimativni je modni trend kojem smo se nekad divili gledajući američke božićne filmove. Unatrag nekoliko modnih sezona šareni puloveri postali su modni imperativ pa je u domaćim trgovinama velika ponuda modela kojima je teško odoljeti. Barem u periodu Adventa!

shimmer fallback

House - 169 kn

Mogu biti po uzoru na one koji se nose u planinama, duhovita rješenja sa slikama i natpisima ili tipično božićni, crveno-zeleni, puloveri.  Koji god da ti se sviđa, odjeneš li ga ovih blagdana evo pet savjeta koje trebaš: 

Image
Ho, ho, ho

Stručnjaci potvrdili: Ljudi koji ranije počnu s božićnim ukrašavanjem - sretniji su

  • Ovaj tip pulovera je zapravo modni način za naglašavanje ljepote blagdana pa oni trebaju biti pomalo kičasti. Upravo to nemoj zaboraviti kad kupuješ novi model- važno je da širiš veselje i sreću, te izmamiš osmijeh na licima onih koje srećeš! 
  • Kako bi izgledala lijepo u svojem novom božićnom puloveru uskladi sliku s vlastitim tijelom. Imaš li naglašena prsa i trbuh, veliki će sob prekriti taj dio tijela. Suprotno tome, puno sitnih sličica i detalja dodati će volumen gornjem dijelu tijela (posebno ako imaš manja prsa, uska ramena...). Želiš li izjednačiti gornji i donji dio tijela biraj model pulovera s renderom na rukavu i donjem dijelu. Ukoliko su ti noge optički kraće ovakav pulover nosi unutar ruba dubokih hlača. Preduge noge ćeš optički skratiti odjeneš li ispod ovakvog pulovera bijelu košulju. 
shimmer fallback

Sinsay - 139,90 kn

  • Želiš li izgledati mršavije biraj pulovere u hladnim bojama (zelena ili plava) sa slikama u toplim nijansama (crvena). 
  • Stilistički- ovaj pulover se može kombinirati uz sve pa se prema njemu ponašaj kao da je crna dolčevita ili bijela košulja. Dakle ide uz sve- od kariranih hlača i suknjice, preko lepršave haljine, uz traperice. 
  • Pazi na izbor tkanine- kako bi ti nošenje ovog zabavnog odjevnog predmeta bilo što ugodnije biraj pamuk ili mješavina vune/pamuka s jednom vrstom sintetike. Izbjegavaj pulover od primjerice mješavine poliestera i poliamida (što je česti sirovinski sastav etikete). Osim što će zagrijavati tijelo, poticati će prekomjerno znojenje i tvom tijelu (i kosi) stvarati elektricitet.  
shimmer fallback

House - 169 kn

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.