Znate li koja su sve značenja poljupca

Poljubac je vrsta intimnog kontakta kojim se izražava naklonost, privrženost, ljubav, ali i pozdrav. Ovisno o odnosu, prisnosti, načinu te mjestu gdje nekoga ljubimo, ovaj fizički kontakt dobiva svoj smisao. Evo kakve to vrste poljubaca postoje i koja su njihova značenja.

Znate li koja su sve značenja poljupca

Poljubac je vrsta intimnijeg fizičkog kontakta, kojime se izražava privrženost, ljubav, nježnost, naklonost, a obavlja i svrhu pozdrava. Ovisno o nekoliko čimbenika, kao što su način, mjesto i sama izvedba, utvrđuje se značenje poljupca, a sve se više za njih zanimaju i znanstvenici. Tako postoji i posebna naučna disciplina, koja se bavi proučavanjem poljubaca, a zove se filematologija. U tekstu provjerite koje vrste poljubaca postoje i kakvo značenje ima svaki od njih prema specijaliziranom siteu typeofkisses.net.

Francuski poljubac
Svima nam poznata vrsta poljupca, a pretpostavlja se da je za naziv zaslužna oduvijek prisutna reputacija Francuza, kao strastvenih ljubavnika i velikih zavodnika. Ovaj poljubac karakterizira upravo strastvenost, budući da su pored dodira usnama uključeni i jezici.

Poljubac u čelo
Način ljubljenja koji uglavnom označava poštovanje ili zahvalnost, no može izražavati i duboku ljubav između dvoje ljudi. Ovako najčešće ljubimo sebi bliske ljude, kao što su članovi obitelji, primjerice zato što nam je drago da ih vidimo.
Ako nekome želite iskazati istovremeno i ljubav i poštovanje, poljubac u čelo je dobra i za obje emocije obuhvatna opcija.

Poljubac u obraz
Poljubac u obraz smatra se prijateljskom gestom, a uobičajeno se koristi kao pozdrav na dolasku i odlasku ili u slučaju kojekakvih čestitanja. Prilikom ovog poljupca, poželjno je staviti ruke na ramena osobe koju želimo poljubiti, a usnama blago pritisnuti njen obraz.

Ljubazan poljubac
Sličan kao prethodno navedeni, s tim da je različito to što osim poljupca u obraz, ne ostvarujemo nikakav drugi fizički kontakt. Ovakva vrsta se može nazvati i ‘poljubac u prazno’.

Poljubac u ruku
Rezerviran je za samo za prave džentlmene, koji iskazuju divljenje i poštovanje prema damama. Izvodi se tako da uhvatite osobu za ruku, nježno je podignete i poljubite.

Poljubac u vrat
Ovo je vrsta provokativnog poljupca kojim želimo uzbuditi partnera/icu, odnosno sugerirati da smo otvoreni za puno više tjelesne intimnosti. Kombinira se najčešće s francuskim poljupcima, a uglavnom cijela situacija ima svrhu predigre.

Poljubac u ušnu školjku
Također jedan oblik poljupca, koji je karakterističan u trenucima strasti između ljubavnog para. Njime daje do znanja suprotnoj strani da smo spremni i otvoreni za seksualni odnos.

Poljubac zatvorenih očiju
Izvrstan je za ljude koji vole maštati i utvarati si da su u romantičnoj bajci. Dakle to je u suštini poljubac ‘usne na usne’ s tim da su nam zaklopljene oči. Ova vrsta ljubljenja savršena je za početnike te idealiste.
Istovremeno pokazuje da ste u potpunosti koncentrirani na svoga partnera.

Poljubac u oko
Ova vrsta se najčešće koristi u situaciji kada ljubite ljubavnog partnera, dok još spava.
Tako iskazujemo koliko volimo svoga odabranika i koliko smo mu privrženi s tim da ga pri samom činu ne budimo. Poljubac u oko znak je potpune intimnosti.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.