Vrhunac bez ejakulata

Muškarci imaju 'suhe orgazme', a događaju se puno češće nego što se misli

Iako se puno češće piše o ženskim orgazmima i kod muškaraca se događaju različite stvari. Muškarci mogu imati orgazam bez ejakulata, a puno je učestaliji nego što se misli

profimedia-0087313081.jpg
Foto: Profimedia.hr

Svijet seksa može donijeti različite stvari muškarcima i ženama. Muškarac se može ludo provoditi u krevetu sa svojom odabranicom, ali ponekad baš neće imati što pokazati. Znači da može doživjeti orgazam, ali neće biti sperme. No ne treba se zabrinuti ako se dogodio orgazam bez ejakulacije.

Image
Izvan spavaće sobe

Kako biti intiman bez seksa? Sjajni savjeti za izgradnju bliskosti i poboljšanje odnosa

Možda se čini neobično, ali suhi orgazam, poznat i kao anejakulacija, u osnovi je ono što se događa kada se dosegne vrhunac bez ejakulacije. Tijekom seksualnog odnosa muškarac ne može izlučivati spermatozoide, a ovaj problem može imati različite uzroke - fizičke ili psihičke. Orgazam i ejakulacija potpuno su odvojene tjelesne funkcije.

O čemu se zapravo radi? Muškarci mogu doživjeti orgazam bez ejakulacije, baš kao i žene. "Orgazmi su neurološki fenomeni, što znači da se događaju u mozgu i leđnoj moždini", objasnila je seksologinja Gigi Engle za Metro.co.uk. te dodala da su studije pokazale da upravo zbog toga kvadriplegičari mogu i dalje osjetiti orgazam, čak i ako nemaju nikakav osjet u genitalijama.

Seks bez sjemena možda će prvi put biti šok, ali obično ne treba dizati paniku. No ovo stanje može biti i nuspojava nekog zdravstvenog problema. To može uključivati ​​stvari kao što je retroaktivna ejakulacija (kada sjeme uđe u mjehur), kronični zdravstveni problemi, lijekovi, povećana prostata, nizak broj spermija, liječenje raka ili niska razina testosterona.

shimmer fallback

Dalje je stručnjakinja dodala "da se vjerojatno ne radi o zdravstvenim problemima, ali svakako se treba javiti liječniku ako se problem ponavlja." No važno je i zapamtiti i da se anejakulacija javlja puno češće nego što se misli. Nekim muškarcima se može dogoditi češće ili ponekad, dok ga drugi možda uopće ne dožive. No svatko je drugačiji i ima drugačije orgazme pa se ne treba sramiti ili osjećati kao da je nestala muškost.

POGLEDAJ VIDEO: Bušimo mitove o seksu

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.