Izvan spavaće sobe

Kako biti intiman bez seksa? Sjajni savjeti za izgradnju bliskosti i poboljšanje odnosa

Mnogo je načina putem kojih se može kreirati i ojačati intimnost unutar odnosa, a mnogi od njih uopće nemaju veze sa seksom

jared-sluyter-U_zlHD72cng-unsplash.jpg
Foto: Unsplash

Seks je važan dio svakog odnosa, no prava intimnost puno je više od samog seksa. U krevet možeš otići doslovno sa svakim s kime želiš, no istinsku povezanost ne možeš ostvariti s bilo kojim muškarcem.

Image
Primijeti ih na vrijeme

Postali ste jedno: Znakovi da ti i tvoj partner provodite previše vremena zajedno

Mnogo je načina putem kojih se može kreirati i ojačati intimnost unutar odnosa, a mnogi od njih uopće nemaju veze sa seksom i skidanjem do gola. Ako želiš začiniti svoju vezu te osnažiti povezanost između sebe i svog partnera, u nastavku ti otkrivamo nekoliko sjajnih savjeta za izgradnju bliskosti.

POGLEDAJ VIDEO: Kako napraviti sushi?

Zajedno skuhajte večeru

Možda ti kuhanje na prvi pogled ne djeluje kao pretjerano intimna aktivnost, no to je ustvari sjajan način da se povežeš s dragim. Zajedno ćete provesti nekoliko sati, birati namirnice, sjeckati povrće, kuhati i naposljetku uživati u romantičnoj večeri.

shimmer fallback

Podijelite jedno s drugim svoja najsramotnija iskustva

Svatko od nas ima barem jednu sramotnu priču o kojoj ne želi razgovarati. Želiš li se uistinu povezati s partnerom, podijeli s njim neke od najsramotnijih iskustava koje si doživjela. Na kraju ćete oboje umirati od smijeha i osjećati se posebno što ste jedno s drugim podijelili te priče.

shimmer fallback

Reci partneru zašto ga voliš

Neki parovi jako su bliski i vole razgovarati o svojim emocijama. Drugima je potrebno malo dulje vrijeme da bi se otvorili. Uostalom, ne iskazujemo svi ljubav na jednak način. Međutim, ako ti i tvoj partner kažete jedno drugome zašto se volite i koje kvalitete cijenite jedno kod drugoga, osjećat ćete se puno povezanije.

shimmer fallback

Razgovarajte o bivšim vezama

Mnogi se boje razgovarati o bivšim vezama i činjenica je da takvi razgovori nisu nimalo ugodni, no to je još jedan od načina da postanete intimniji. Ne trebate ići u detalje, ali želite li izgraditi kvalitetan odnos, bilo bi dobro da jedno s drugim podijelite svoja iskustva iz prošlih veza. Na taj ćete način naučiti puno toga jedno o drugome i shvatiti što želite kad je u pitanju vaš odnos. Razgovarati o svojim neuspjesima i onome što ste učinili krivo prilično je intimno i omogućit će vam da se povežete na jednoj puno dubljoj razini.

shimmer fallback

Provedite cijelo jutro u krevetu

Tijekom vikenda možete provesti cijelo jutro u krevetu, ali bez seksa. Razgovarajte, pripremite si obilan doručak ili pogledajte neki zabavan film. Nije važno, prepustite se trenutku i ponašajte se kao da vrijeme uopće ne postoji.

shimmer fallback

Razgovarajte o planovima za budućnost

Neki muškarci boje se razgovora o budućnosti, no kada si s pravom osobom to nije slučaj. Muškarac kojemu je do tebe zaista stalo neće se bojati napraviti sljedeći korak u vezi. Sjajan način da poradite na intimnosti jest da porazgovarate o tome kako se razvija vaša veza i koji su vam planovi za budućnost. Možda želite useliti u zajednički stan ili planirate prvi zajednički odmor. Izuzetno je važno nastaviti graditi svoj odnos i raditi na bliskosti, bez obzira na to koliko ste dugo zajedno.

shimmer fallback

Naučite dijeliti ugodnu tišinu

Ako ti je s partnerom ugodno i kada o ničemu ne razgovarate, već samo šutite, to je jako dobar znak. Udobno sjediti u tišini vrlo je intimno. Kao da si možete reći sve, bez ikakvih izgovorenih riječi i rečenica.

shimmer fallback

Usvojite naviku dijeljenja svojih emocija

Postoje različite vrste intimnosti, a emocionalna intimnost nešto je najbolje što možete izgraditi u svojoj vezi. Izuzetno je važno s partnerom razgovarati o emocijama i reći mu kako se osjećaš. Ako te nešto muči, otvoreno to reci i nemoj nikada probleme držati u sebi jer ćeš time samo pogoršati situaciju. Jednom kada steknete naviku redovitog dijeljenja onoga što osjećate, vas će odnos postati puno kvalitetniji i snažniji.

shimmer fallback
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.