Ljubav koja traje

Znakovi koji pokazuju da si u sretnoj vezi i da vam ne trebaju promjene

U svakom odnosu se pojave problemi, a onda razmišljamo jesmo li s pravom osobom. U ovakvim slučajevima važno je postaviti prava pitanja, a u tu nam mogu pomoći savjeti stručnjakazna jer postoji nekoliko znakova koji pokazuju da ste u sretnoj vezi

profimedia-0584369976.jpg
Foto: Profimedia.hr
Play logo

Većina ljudi smatra da je najvažnije u životu ostvariti sretnu i kvalitetnu vezu, ali svi također znamo da je ovo puno lakše reći nego učiniti. No često smo okruženi informacijama da su romantika i seks najvažnije komponente ljubavnog odnosa i onda počnemo razmišljati u kakvom smo odnosu i jesmo li stvarno zadovoljni.

Play logo
Image
Ljubavni horoskop

Je li i tvoj partner među njima? Pet najodanijih ljubavnika u horoskopu

"Romantika i seks su vitalni za svaku intimnu vezu. Nema opravdanja za lijenost i ako se ne trudimo biti prisutni u vezi. Svi bismo trebali znati da će biti uspona i padova u bilo kojem odnosu, a on je još složeniji zbog naših osobnih uspona i padova. Ali ako smo nesretni u vezi, čak i ako volimo osobu ili smo dugo zajedno, onda moramo razmisliti. Da bismo to izbjegli, partneri moraju pronaći načine kako komunicirati i dugoročno ne narušiti vezu", objašnjava psihijatrica Abigail Brenner.

No, u tim promišljanjima se trebamo uvijek pitati jedno važno pitanje. Kako znati da sam u snažnoj i zdravoj vezi ili možda kako znati da sam u vezi koja je dobra za mene? Psihijatrica Brenner kaže da su ovo ključne stvari koje će nam pomoći da lakše sagledamo situaciju, a ako veza ima ove elemente onda smo na pravom putu.

  • Ti i tvoj partner isto razmišljate oko osnovnih životnih vrijednosti i ciljeva. Oboje znate što želite od života i koji su vaši zajednički ciljevi te ste čvrsto predani njihovom postizanju.
  • Između vas postoji snažan osjećaj povjerenja. Otvoreno raspravljate o svemu - dobrom, lošem i ružnom. Nema skrivene agende i nema tajni iz vaše prošlosti.
  • Svatko od vas zadržava svoj identitet, kako ti, tako i tvoj partner. Vaše zajedništvo je važno, ali iznad svega, još uvijek ste ono što jeste kao pojedinci u različitim životnim ulogama.
  • Kvalitetno vrijeme provodite radeći stvari koje se međusobno ispunjavaju, kao i što uživate u vremenu koje provodite odvojeno.
  • Potičete jedan drugoga na rast i mijenjanje. Drugim riječima, nadahnjujete se međusobno kako biste bolji ljudi.
  • Osjećate sigurnost kada izražavate potrebe i želje. Razgovarate o zajedničkim, ali i pojedinačnim ciljevima. Pažljivo slušanje bez osuđivanja je dio vašeg odnosa.
shimmer fallback
  • Poštujete međusobne razlike čak i ako se ne slažete oko važnih pitanja. A svoje razlike možete pretvoriti u pošteni kompromis.
  • Dijelite realna očekivanja u vezi, vaša maštanja nisu temelj odnosa. Također je dobro imati na umu da pored sebe imaš još jednog složenog pojedinca. Vrlo je važno biti realan, a ne živjeti u mašti.
  • Svatko od vas doprinosi u vezi. Oboje donosite svoje najbolje vrline i sposobnosti kako bi "tim" bio bolji.
  • Ti i tvoj partner poštujete obiteljske veze i prijateljstva. Iako je važno odvojiti vrijeme za obitelj i prijatelje, važno je i održavati zdrave granice u odnosu na druge bliske odnose.
Play logo
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.