Oprez, kontrol frik

Posesivnost u vezi: Znakovi da te ON kontrolira, a toga nisi ni svjesna

Na početku ljubavi vrlo je teško razlikovati njegovu brigu i potrebu za kontroliranjem i zato je važno da svaka žena razmisli gubi li sebe u vezi

ryan-jacobson-_hFUm0Q5ZNI-unsplash.jpg
Foto: Unsplash

Većina žena prošla je kroz ovakvu situaciju u životu ili se možda i ti sada nalaziš u njoj? Upoznala si super muškarca - pametan, duhovit, otvoren i vrlo privržen. No onda počinješ sumnjati je li samo zaštitnički raspoložen ili te pokušava kontrolirati?

Image
Ljubav na zalasku

7 znakova da ga nije briga za vašu vezu bez obzira na tvoju ljubav

Ako si odlučila pročitati ovaj tekst (vjerojatno te naslov privukao) onda si vjerojatno postavljaš to pitanje. Koliko sudjeluje u tvom životu i pokušava li mijenjati odluke za koje vjeruješ da ih trebaš donositi samostalno? Pokušava li utjecati na različite odnose u tvom životu i na suptilne kontrolira tvoj život ili čak možda izravno to govori?

shimmer fallback

U nastavku otkrij što u njegovom ponašanju pokazuje da pokušava kontrolirati tvoj život.

Po njegovom je ili nikako

Postoje muškarci koji vole kontrolirati u vezi, a čak će to i priznati u razgovoru. Neki muškarci čak govore da će biti po "njihovom ili nikako". Mnoge žene čak neće ozbiljno shvatiti te riječi dok stvarno ne počne prakticirati ono što je rekao. Svaka žena koja se nađe u ovakvoj situaciji trebala bi dobro promisliti želi li ostati u takvoj vezi i treba odmah pobjeći, piše Your Tango.

shimmer fallback

Ponaša se kao da sve zna

Muškarac koji voli kontrolirati ponaša se kao da sve zna i očekuje od žene da to prihvati. Bez obzira na tvoju društvenu poziciju, školovanje ili osobne interese uvijek će te pokušati uvjeriti kako si u krivu i kako tvoje mišljenje ne vrijedi. Također, nikako neće biti dobro ako mu pokušaš objasniti svoje mišljenje i zauzimaš se za njega. Zapamti, on uvijek želi dati do znanja da zna najbolje. Nemoj zaboraviti da, ako pristaneš na ovaj odnos, nikada nećeš čuti svoj glas.

shimmer fallback

On odlučuje što se događa u spavaćoj sobi

Ako tvoj dečko ili partner odlučuje kada i kako ćete voditi ljubav, onda te sigurno kontrolira. Možda će te na početku htjeti naučiti što sve zna i to može biti privlačno. Mnogim ženama je također privlačno i muževno kada muškarac pokazuje kontrolu u seksu. No takvo ponašanje može biti privlačno na početku, ali s vremenom, ako se ne budeš mogla izraziti u spavaćoj sobi, počet ćeš osjećati da se "gasi" tvoja seksualnost.

shimmer fallback

Mijenja tvoje ponašanje kako bi zadovoljio svoje potrebe

Ovo može biti posebno zeznuto u ljubavi, jer kada volimo nekoga onda želimo da se osjeća dobro i sretno, a to znači udovoljavanje drugoj osobi. Na primjer, možda će reći da mu se ne sviđa outfit koji nosiš u teretani i da je preotvoren i da se možda trebaš odlučiti za sportsku majicu. Možda će ti se na početku veze činiti da se ponaša zaštitnički i da te ne pokušava kontrolirati. No je li doista tako? Možda će nekad imati tantrume poput djeteta jer se ne osjeća sigurno u sebe. Vrlo je važno da svaka žena odluči što joj je važno i kako zbog različitih ustupaka ne bi trebala izgubiti sebe.

shimmer fallback

U prošlim vezama imao je isti obrazac ponašanja

Nešto o čemu ni jedna zaljubljena osoba ne želi razmišljati ili razgovarati - njegova bivša cura ili žena. No način na koji se ponašao u prošloj vezi veliki je indikator kakvo ponašanje možeš očekivati u vašem odnosu. Ako sretneš njegovu bivšu ili čuješ nešto, nemoj odmah pobjeći od informacije nego poslušaj. Tako ćeš puno lakše upoznati muškaraca u kojeg si zaljubljena, ali i saznati je li u prošloj vezi pokušao kontrolirati ženu. Ako je već postojao sličan obrazac, a i tebi se događa, dobro razmisli želiš li ostati u takvoj vezi.

shimmer fallback
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.