Prepoznaješ li ih?

Njezina je zadnja: 4 najveća znaka da svekrva negativno utječe na tvoj brak

Je li i tvoj muškarac mamin sin? U nastavku ti donosimo znakove po kojima možeš prepoznati da njegov odnos s majkom utječe i na vaš odnos...

profimedia-0168521393.jpg

Muškarci… Nikada ih nećemo razumjeti. A od njih samih još je veći misterij veza koju dijele sa svojim majkama. Niti jedan muškarac ne voli kada ga se naziva maminim sinom, no realnost je da su mnogi od njih upravo to - mamini sinovi.

Image
'Ljubavni' trokut

Ti, on i njegova mama: 5 znakova da si u vezi s maminim sinom

Majčinski utjecaj može biti pozitivan ili negativan, a zreli i realizirani muškarci imaju zdrav odnos sa svojim majkama. Taj odnos podrazumijeva međusobno poštovanje i granice koje se ne prelaze. Odnos muškarca s majkom određuje što on misli o sebi i o ženama općenito te kako se ponaša prema njima.

Image

Odnos majke i sina izravno utječe i na njegov brak, a ako si mu ti supruga, onda i na tvoj. Njegova majka - tvoja svekrva utjecat će na to kako kao par rješavate određene situacije, način na koji donosite odluke, način na koji upravljate svojim kućanstvom i odgajate djecu. U nastavku ti otkrivamo četiri načina na koji njegova majka utječe na vaš brak, a kroz koje vidiš da je on još uvijek mamin sin.

POGLEDAJ VIDEO: Kako brzo skuhati i zdravo jesti cijeli tjedan

Na kraju će biti onako kako mama kaže

Ako se tvoj partner za sve obraća svojoj mami i u svemu traži njezino mišljenje (na neki način i dozvolu) - bilo da se radi o sitnicama poput kupovine nove kutne garniture pa do velikih stvari poput kupovine vašeg novog stana, on je još uvijek previše vezan za nj,a ona pak, preko njega, ima prevelik utjecaj na vaš život.

Kad se muškarac oženi, trebao bi imati novi prioritet: svoju ženu. Ona bi mu trebala biti na prvom mjestu. U redu je s vremena na vrijeme pitati roditelje za savjet, ali kada se krene previše mama uplitati u život svoje odrasle djece to nije dobro ni za koga. Ako ne može donositi vlastite odluke bez njezina vodstva, možda nikada neće ni odrasti u muškarca. I kako da mu vjeruješ ako on sam sebi ne vjeruje?

Image

Ti si "druga žena"

Ako se osjećaš kao da se moraš izboriti za mjesto u životu svoga supruga, odnosno "svrgnuti" s pijedestala njegovu majku, vas dvoje imate problem. Odnosno, on ima problem koji direktno utječe i na tvoj život. Želiš li da vaš brak uspije, potrudi se upoznati njegovu mamu i dati joj priliku da ona upozna tebe kako biste shvatile da jedna drugoj niste prijetnja. Također, nastoj mu objasniti da je oženjen za tebe, a ne za svoju mamu. Ako u tome ne uspiješ, vjerojatno ćeš cijeli život biti u njezinoj sjeni.

Image

Očekuje da se ponašaš kao ona

Tvoj suprug divi se svojoj majci, poštuje ju i to je lijepo, no nije lijepo kada na tebe gleda s osudom, ako se ne ponašaš kao ona ili primjerice, ne kuhaš kao ona. Trebala bi mu objasniti da ste vas dvoje jedno, a ne da ste na suprotnim stranama i da si ti njegova supruga koju je on izabrao, a ne njegova mama. I to odmah u početku jer željezo se kuje dok je vruće.

Image

Mama mu je najbolja prijateljica

Neprestano komuniciraju i često joj govori stvari koje ne želiš da ona zna i koje možda smatraš i preintimnima da bi ih s njom dijelio. No, tebe se ne pita gotovo ni za što…
Njegova mama njegova je najbolja prijateljica i vjerojatno zna više o njegovim prijašnjim vezama, a sada i o vašem braku, no što se usudiš i pomisliti. Nimalo seksi, zar ne?

Image
Foto: Profimedia