Zdravi odnosi

7 znakova da si u braku s osobom koja je najbolja za tebe

Različite životne teškoće 'natjeraju' ljude da se pitaju jesu li u braku s pravom osobom, a za odgovor je potrebno odgovoriti na nekoliko pitanja

profimedia-0541398222.jpg
Foto: Profimedia.hr

Brak je lijepa zajednica dvoje ljude, ali ponekad može biti težak i pun problema. Stoga je sasvim prirodno da, kada dođu teška vremena, svatko počne razmišljati i postavi si pitanje: "Jesam li u braku s pravom osobom?". Tada treba duboko disati i potražiti odgovor na ovo pitanje, ali nije uvijek tako jednostavno jer je potrebno postaviti više od jednog pitanja.

Image
Prepoznaj znakove

Strah od vezivanja - zašto se bojimo ljubavi i kako si pomoći

Ako se nalaziš u takvom periodu života ili samo želiš vidjeti je li s tvojim bračnim odnosom sve u redu u nastavku, provjeri koji znakovi pokazuju da je pored tebe najbolja osoba.

Oboje uživate u istim stvarima

Bračni odnos je pun kompromisa, čak i kada se radi o sitnicama. Na primjer, odlazak u kino. On želi gledati novi Marvelov film, a ti najnoviju romantičnu komediju, a ipak ćete pogledati ljubavni film jer je zadnji put ispunjena njegova želja. Ponekad radiš ono što ti se sviđa, a drugi put ono što partner voli, a ova vrsta kompromisa je dio zdrave veze. No, također je dobro da zajedno radite stvari u kojima oboje uživate poput planinarenja, gledanja omiljenih serija ili druženja s dragim ljudima. I to je jedan od jasnih pokazatelja da si udana za pravu osobu, piše Inc.com.

Image
Foto: Unsplash

Možete biti odovojeni

Iako uživate u zajedničkom vremenu, svjesni ste da morate voditi odvojene živote. Bez problem ćeš uživati u kavi s prijateljicama, kao što će suprug uživati u nogometnoj tekmi sa svojim dečkima. Samo zato što ste u braku ne znači da morate 24 sata dnevno biti zajedno i da ne možete imati odvojene interese i hobije. U zdravoj vezi oboje shvaćaju i poštuju da svatko ima svoje vrijeme za sebe.

Image
Foto: Unsplash

Pažljivi ste jedno prema drugom

"Tvoj partner primijeti što želiš u određenom trenutku i odgovara u skladu tim, ovakav stav je temelj za dugotrajan odnos", objašnjava Elizabeth Schoenfeld, direktorica istraživanja u LifeWorksu. Na primjer, ako imaš puno posla i odrađuješ prekovremene sate tvoj suprug neće očekivati da sudjeluješ u kućanskim poslovima.

Image
Foto: Unsplash

Kada se dogodi nešto loše, prvo se njemu obraćaš

Dobila si promaknuće? Tko je prva osoba kojoj ćeš reći sretnu vijest? Sigurno ćeš je podijeliti sa suprugom. No, kome ćeš prvo reći loše vijesti, što ako si dobila otkaz? Nekad ljudi ne bi na prvo mjesto stavili supružnika, ali ako si u braku s pravom osobom onda ćeš njemu prvo reći. On je tu za tebe da te utješi i pomogne da kreneš dalje i izađeš iz loše situacije.

Image
Foto: Unsplash

Veže vas snažno povjerenje

Povjerenje je temelj svake zdrave veze - bilo da je to povjerenje kada izlaziš sa svojim prijateljima ili se radi o iskrenom dijeljenju misli i osjećaja. Ako u vašem braku postoji ovakav odnos znači da se nalaziš u dobrom braku s najboljim partnerom.

Image
Foto: Unsplash

Fizička privlačnost

"Općenito govoreći, parovi koji osjećaju fizičku privlačnost obično su zadovoljniji svojim partnerima i odnosom. Što ima smisla jer će si međusobno posvećivati više pažnje i imat će više razumijevanja", kaže Schoenfeld. Jedna studija je čak otkrila da je fizička privlačnost snažan pokazatelj ljubavi i zadovoljstva u brakovima. Također može smanjiti stres zbog čega će bračni partneri biti raspoloženiji.

Image
Foto: Unsplash

Ne očekujete promjene u kratkom vremenu

Svi imamo loše navike na kojima moramo poraditi jer nitko nije savršen. Kada imaš pravog supružnika pored sebe nećeš se sramiti i on neće očekivati ​​da ćeš se promijeniti preko noći. Pokazat će razumijevanje i podržavati u procesu promjene, ali i ti ćeš tu biti za njega i učiniti isto.

Image
Foto: Unsplash