Ljubavni problemi

Frajeri, pozor: Zbog ovih pogrešaka žene se često osjećaju neželjeno i nevoljeno

Žena se može osjećati neprivlačno u ljubavnoj vezi, a muškarac možda nije ni svjestan što se događa i da postoji problem

BeFunky-collage (1).jpg
Foto: Unsplash

Kada se žena osjeća neželjeno i neprivlačno u ljubavnoj vezi mogu se pojaviti i drugi problemi i konflikti. Također se može pojaviti i osjećaj odbačenosti. Možda se čak osjeća kao da je sve u odnosu palo na njezina leđa, a druge strane muškarac možda ni ne zna da se žena osjeća loše i neprivlačno.

Image
Zaista djeluju

Veza vam je upala u rutinu? Evo kako vratiti strast

Zbog takvih situacija mogu se pojaviti svađe i neugodne riječi, a možda se sve lako može izbjeći ako se samo osvijeste takve situacije. Žena će vjerojatno često reći da muškarac "nikada" ili "uvijek" nešto radi ili ne radi. Njezin ton će često biti vrlo kritičan, a kada žena "napadne" muškarca ne razmišlja kako zvuči ono što kaže i koliko muškarac može biti zatečen i uplašen. Muškarac se onda često isključi, a žena vjeruje da ju ignorira i da ga ne zanimaju njezini osjećaji.

shimmer fallback

Prema psihologu Michaelu W. Regieru ovakve situacije se mogu često događati i to za mnoge parove postaje neki začarani krug iz kojeg vrlo teško izlaze. No ovakve situacije su frustrirajuće, zbunjujuće i često vrlo bolne. Partneri se razdvajaju, a onda polako gube interes jedno za drugo. No prema Regieru vrlo je važno detektirati korake koji vode do ovakve situacije, a u nastavku pročitaj o čemu se točno radi i kako riješiti problem.

Pozdrav bez interesa

Čak ako si kući došao umoran i pod velikim stresom, tvoja voljena želi znati da si sretan jer ju vidiš. Zato joj pokaži osmijeh ili barem neku vrstu zadovoljstva prije nego pred nju istreseš sve negativne osjećaje koji su se skupili u danu, objasnio je Regier za Your Tango.

shimmer fallback

Ostaviš je samu na nekom druženju ili događaju

Žena uvijek želi biti sa svojim muškarcem na društvenim događajima bez obzira je li on introvert ili ekstrovert. Možda će nekada biti sasvim u redu da se odvojite na društvenom događaju, ali nikako ju nemoj uvijek ostavljati samu jer žena se voli osjećati povezano sa svojim muškarcem.

shimmer fallback

Ignoriraš njezin strah ili ismijavaš ga

Mnogi muškarci obožavaju aktivnosti koje podižu adrenalin, pa će se zabavljati na planinarenju, u kajaku ili nekoj ludoj vožnji na biciklu. No žene često nisu toliko zaluđene s takvim aktivnostima odnosno vole ih kada nisu jako uzbudljive i opasne. Zato je važno da ti žena vjeruje, a što više budeš razumio njezin strah to ćete lakše može uživati u zajedničkim aktivnostima.

shimmer fallback

Više se zabavljaš s prijateljima nego s njom

Ovakvo ponašanje njoj poručuje da ti nije dovoljno zanimljiva poput drugih ljudi u vašem okruženju. Uvedi i nju u vaše razgovore i zabavu. I vrlo važno, pronađi načine da se i vas dvoje zabavljate i uživate jedno s drugim.

shimmer fallback

Ne podržavaš je pred djecom

Ovako može osjećati da je izgubila poštovanje kao mama, ali i da djeci nije važna. Zato je uvijek važno da si uz nju pred djecom, a nesuglasice koje možda imate oko odgoja djece riješite iza zatvorenih vrata. Također se zajedno ispričajte djeci kada ste u krivu.

shimmer fallback

Osjeća da si ju izdao

Izgovaranje laži ili izbjegavanje istine ili sudjelovanje u emotivnoj ili fizičkoj aferi s drugom osobom može uništiti svaku vezu. Istina je temelj svakog odnosa. Izbjegavanje istine će također stvoriti nesigurnost koja svakako može voditi da nekih drugih problema, ali i sumnjičavosti.

Ako su se dogodile ovakve situacije onda bi bilo dobro ponizno priznati izdaju, zatražiti oprost i pokazati suosjećanje za njezine potrebe. Na kraju se veza može i zaliječiti. Ako ne možete riješiti svoje probleme potražite pomoć terapeuta koji će vam pomoći da oboje riješite snažne emocije.

shimmer fallback

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.