Zaista djeluju

Veza vam je upala u rutinu? Evo kako vratiti strast

Ponekad je pravi izazov održati strast i uzbuđenje u odnosu, no postoje zabavni načini koji će tebi i tvom partneru omogućiti da izađete iz dosadne rutine i da poboljšate kvalitetu svog odnosa

becca-tapert-bmOtCRZndE4-unsplash.jpeg
Foto: Unsplash

Na početku svake veze sve nam izgleda savršeno, no kako vrijeme prolazi odnos upada u svojevrsnu rutinu. Sve one partnerove karakteristike koje su nam na početku bile šarmantne sada nas iritiraju. Strast se pretvara u prijateljstvo, a seksualni odnos više nije tako uzbudljiv kao što je bio na početku veze. Zvuči poznato?

Image
Sudbina ili ne?

Znakovi koji otkrivaju da si u partneru pronašla svoju srodnu dušu

Nije realno očekivati da će zaljubljenost trajati vječno, a s tim se slažu i psihoterapeuti za odnose. Ipak, postoje načini za vraćanje strasti u vezu, a riječ je o jednostavnim, ali učinkovitim trikovima koji će osvježiti odnos.

Image

Izvor: Giphy

Ako ti se čini kao da je odnos s partnerom upao u rutinu ili samo želite poraditi na intimnosti, nemoj očajavati jer postoje brojni načini za obnavljanje one 'iskre' s početka veze.

U nastavku ti otkrivamo 4 zabavna načina kako možete začiniti vezu i vratiti strast u svoj odnos.

Neka ti partner ponovno postane prioritet

Sjećaš li se kako si nekad bila pažljiva prema potrebama i željama svog partnera? Uvijek si bila spremna učiniti sve kako bi ga iznenadila i kako bi se on osjećao dobro. Da bi odnos bio zdrav i sretan, i tebi i tvom partneru sreća onog drugog treba biti prioritet. Kada nekoga volimo, želimo da ta osoba bude zadovoljna i sretna, no čini se da u dugoročnim odnosima često na to zaboravljamo. Počni razbijati sve one dosadne navike i obrasce koje ste davno postavili u odnosu, a kojih vjerojatno ni niste svjesni. Fokusiraj se na ono što ti se kod partnera sviđa i prihvati njegove mane te pripazi na to kako ćeš reagirati kada on nešto učini ili kaže. U ljubavi i odnosima detalji su jako važni.

Image
Foto: Pexels

Uključite humor i zabavu u svoj odnos

Smisao za humor je bitan dio svake veze jer je čini boljom i zabavnijom. Sa svojim partnerima provodimo najviše vremena pa bi ti trenuci trebali biti ispunjeni veseljem i smijehom. Dakako da će uvijek biti i onih manje lijepih trenutaka, no oni ne bi trebali nadvladati one dobre. Smij se sa svojim partnerom, uživajte u zajedničkim avanturama i u trenucima tijekom koji ćete raditi nešto što oboje volite. Ponekad zbog svakodnevnih obaveza zaboravljamo da bi veze trebale biti zabavne i ispunjene radošću. Humor, šale i zabava dobri su za odnos, kao i za mentalno zdravlje. Da bi imao smisla, odnos treba biti sretan i zabavan.

Image
Foto: Pexels

Isprobajte nove načine za buđenje intime

Osim smisla za humor, ono što je važno za održavanje dobrog odnosa je i povezanost između partnera. Dakle, intimnost je nešto na čemu treba konstantno raditi da bi se ona održala. Nemoj dopustiti da se između tebe i partnera stvori distanca jer ona dovodi do raskida veze. Seksualni život je najvažniji dio intimnosti, a redovit seks je važan za održavanje iskre u odnosu. Primjerice, možete poboljšati intimnost tako da odlučite svaki dan imati seksualne odnose u narednih tjedan dana. Ili pak svaki dan izdvojite 15 minuta samo za ljubljenje. Riječ je o vrlo jednostavnim i zabavnim, a učinkovitim trikovima koji će u odnos vratiti strast.  

Image
Foto: Unsplash

Ponašaj se prema partneru kao da je najzanimljivija osoba na svijetu

Sva tvoja moć leži u fokusu na sadašnji trenutak. Vrijeme koje ti i tvoj partner provodite zajedno trebali biste iskoristiti jedno za drugo. To znači da u tim trenucima nećeš tipkati po mobitelu, odgovarati na mailove ili skrolati Facebookom. Kada ste zajedno, tretiraj svog partnera kao da je najzanimljivija osoba na svijetu i posveti mu svu svoju pažnju – neka to postane dio vaše posebne igre. To je odličan način da se zabavite i začinite svoj odnos, ali i da još malo bolje upoznate jedno drugo – bez obzira na to koliko dugo ste zajedno. Najzanimljivije mjesto nije u tvojoj glavi, već u ljudima i životu koji se događa oko tebe.

Image
Foto: Pexels